Franchise: The Hunger Games: Mockingjay Part II

Box Office België update (2015 week 49)

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 banner

Voorbije week kon het zowat naar alle kanten uitgaan met de nieuwste Spielberg Bridge of Spies die uitkwam en de mooie tweestrijd tussen Spectre en The Hunger Games: Mockingjay Part 2. Met 2,80 miljoen euro jaaromzet hebben de lokken van Jennifer Lawrence het toch weer klaar gespeeld: Plek nummer 1 voor Spectre die inmiddels aan 5,88 miljoen euro omzet zit en pas plek 4 voor Bridge of Spies met Tom Hanks (257.093 euro in zijn eerste week). The Good Dinosaur kwam 2 weken terug binnen als leider van de nieuwkomers op plaats 3 met een stevige 409.929 euro en blijft dit volhouden, terwijl Black Mass op plaats 8 binnenkwam met een solide 150.727 euro omzet. Verrassing van die week was Wat Mannen Willen van regisseur Filip Peeters met Nathalie Meskens en Louis Talpe die binnenkwam op plek nummer 5 na FC De Kampioenen 2: Jubilee General en voorbije week zelfs over de grootste Vlaamse film van het jaar (4,36 miljoen euro) wipt naar plek 4. Vlaamse fictie blijft het dus nog steeds goed doen aan de Belgische box office in deze zware blockbuster-weken. Ontgoocheling van de week was Bradley Cooper’s Burnt die met 76.476 euro beter meteen op DVD- & BluRay was uitgekomen.

The Hunger Games Mockingjay Part II review

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 posterThe Hunger Games: Mockingjay Part II ** 1/2

Regie: Francis Lawrence (I Am Legend, Constantine, Hunger Games)

Met Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Donald Sutherland, Julianne Moore, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Willow Shields, Sam Claflin, Mahershala Ali, Jeffrey Wright, Stanley Tucci, Elden Henson, Natalie Dormer,…

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van The Maze Runner: Scorch Trials, Insurgent en andere The Hunger Games: Mockingjay Part I.

Lees verder The Hunger Games Mockingjay Part II review


Box Office België update (2015 week 47)

The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-2-banner

Mogelijke terreurdreiging op grote plaatsen heeft een duidelijke impact op de resultaten van de Belgische box office. Met 1,36 miljoen euro neemt The Hunger Games: Mockingjay Part 2 de fakkel over van Spectre, maar door de situatie in Brussel, komt het laatste deel van The Hunger Games wat traag uit de startblokken. Om je een idee te geven: The Hunger Games: Catching Fire was het meest succesvolle deel in de franchise en deed het maar liefst 84% beter in zijn eerste week. Nog een andere film die de laatste dagen vaak in het nieuws komt, is Black. Deze nieuwste Vlaamse telg van Adil El Arbi kwam 2 weken geleden binnen met een mooie 439.010 euro omzet en zet daarbij een beter resultaat neer als d’Ardennen. De meest succesvolle start van het jaar voor een Vlaamse film heeft het wel niet kunnen behalen, gezien de sterke resultaten van FC De Kampioenen 2: Jubilee General. Over Vlaamse films gesproken, Ay! Ay! Ramon blijft het goed doen aan de Box Office België met nog steeds een top 5 notering na kleppers zoals Hunger Games 4, Spectre, FC De Kampioenen en Black. M. Night Shamalan’s The Visit kende geen goede start en vertroeft deze week zelfs niet meer in de top 10 van de Box Office Belgium. Maar flop van de week is zonder twijfel The Program die met 6.445 euro in zijn eerste week onopgemerkt voorbij ging bij de Belgische bioscoopbezoeker & wielerliefhebber.