Franchise: Black

Vlaamse Film bereikt een record aantal Belgische bezoekers in de bioscopen

FC De Kampioenen 2 Jubilee General posterSafety First - The Movie 2015 posterD' Ardennen posterblack film banner

Nog nooit gingen zoveel mensen in België naar de Vlaamse film kijken: 2015 was een recordjaar met zo’n 2,25 miljoen bezoekers aan de Belgische box office dankzij producties zoals F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General, Safety First – The Movie, D’Ardennen, Black & Ay Ramon! die allemaal boven de grens van 100.000 bezoekers eindigde in 2015. Co-productie Le Tout Nouveau Testament bereikte het beste resultaat van 2015 met meer dan 1 miljoen bezoekers in zowel Frankrijk (800.000) als België (240.000). Het Vlaams Audiovisueel Fonds spreekt van een verrassend en groot succesjaar!

Lees verder Vlaamse Film bereikt een record aantal Belgische bezoekers in de bioscopenMeer en meer Belgisch talent trekt naar Hollywood

Veerle Baetens in d'Ardennen

Het Belgische filmtalent vindt meer en meer zijn weg naar Hollywood! Nadat Michaël R. Roskam & Matthias Schoenaerts Amerikaanse producenten mochten overtuigen om een film te maken (The Drop), worden meer en meer Belgen gevraagd om een Amerikaanse versie te maken van hun Belgische films. OK, Erik van Looy’s The Loft was misschien geen schot in de roos, maar dat betekent niet dat nieuwe talent zijn kans niet krijgt. Proficiat aan Adil El Arbi & Bilall Fallah die een kans krijgen om in zee te gaan met het Amerikaanse agentschap CAA voor Black. Maar ook proficiat aan Robin Pront die met zijn debuutfilm d’Ardennen een hit scoort in België (tot hiertoe 140.000 bezoekers en 1,17 miljoen euro in de bioscoopkassa’s) en daarbij de kans krijgt om het Amerikaanse publiek te overtuigen van zijn kunnen. Klopt, d’Ardennen krijgt dankzij The Firm (agentschap achter o.m. Dallas Buyers Club & Out of Furnace) een Amerikaanse release en daar mogen we als klein landje enkel maar trots op zijn. We mochten al trots zijn met Matthias Schoenaerts die de ene na de andere Amerikaanse film in de wacht sleept, maar ook Veerle Baetens kreeg veel lof van de Franse media over haar rol in Un début prometteur. Viva la Belgique!


Win bioscooptickets voor BLACK van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Win bioscooptickets voor BLACK van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Alom geprezen op het filmfestival in Toronto en Gent krijgen we vanaf 11 november de nieuwe film van De Slimste Mens Adil El Arbi en Bilall Fallah te zien, BLACK. 10 bioscooptickets mogen we van Kinepolis Film Distribution die onze trouwe lezers kunnen bekijken in eender welke bioscoop in België waar de film draait. Meer onderaan!

Lees verder Win bioscooptickets voor BLACK van Adil El Arbi en Bilall Fallah


Epische Black teaser online!

gallery_3_Black%20-%20new%20photo%204Het gaat loeihard met de carrières van het sympathieke regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, want na het bioscoopsucces van hun debuutprent Image is er ondertussen al een spectaculaire teaser trailer voor hun tweede langspeler, getiteld Black. Kijk snel verder… voor deze epische teaser!

Lees verder Epische Black teaser online!