Franchise: FC De Kampioenen 2 Jubilee General

FC De Kampioenen 2: Jubilee General recensie op VRT Nu

FC De Kampioenen 2 Jubilee General posterFC De Kampioenen 2: Jubilee General ** 1/2

Regie: Jan Verheyen (Het Tweede Gelaat, Het Vonnis)

Met Marijn De Valck, Johnny Voners, Ann Tuts, Loes Van Den Heuvel, Carrie Goossens, Herman Verbruggen en de rest van de gekende bende.

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je wilt blijven volgen met FC De Kampioenen 3: Forever.

Lees verder FC De Kampioenen 2: Jubilee General recensie op VRT Nu

De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

VAF

De Vlaamse Film kende een topjaar in 2015 met heel wat lokale titels zoals BLACK, d’Ardennen, FC de Kampioenen 2 & Safety First die goed scoorden bij de Belgen. Een mooie evolutie waar wij als bijna 10-jarige filmblog blij mee zijn. Bij MoviePulp.be dachten we dat het hoog tijd is om een overzicht te geven van de grootste box office successen voor de Vlaamse cinema, zeker gezien de recente interesse naar de onafgewerkte documentaire van Robbe De Hert en de Diamanten Award van De Premier. Geen gemakkelijke opdracht, gezien Belgische distributeurs niet happig zijn om inkosten van hun films te communiceren en de berekeningen vroeger niet zo accuraat waren als heden ten dage. Onze poging kan je onderaan terug vinden. Geniet van de lijst van Vlaamse films die de meeste bezoekers naar de bioscoop trokken.

Lees verder De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop


Vlaamse Film bereikt een record aantal Belgische bezoekers in de bioscopen

FC De Kampioenen 2 Jubilee General posterSafety First - The Movie 2015 posterD' Ardennen posterblack film banner

Nog nooit gingen zoveel mensen in België naar de Vlaamse film kijken: 2015 was een recordjaar met zo’n 2,25 miljoen bezoekers aan de Belgische box office dankzij producties zoals F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General, Safety First – The Movie, D’Ardennen, Black & Ay Ramon! die allemaal boven de grens van 100.000 bezoekers eindigde in 2015. Co-productie Le Tout Nouveau Testament bereikte het beste resultaat van 2015 met meer dan 1 miljoen bezoekers in zowel Frankrijk (800.000) als België (240.000). Het Vlaams Audiovisueel Fonds spreekt van een verrassend en groot succesjaar!

Lees verder Vlaamse Film bereikt een record aantal Belgische bezoekers in de bioscopen


Box Office België update (2015 week 44)

FC De Kampioenen 2 Jubilee General logo - Copy

“Kampioen zijn is plezant!”, denkt Vlaanderen, en zo kregen we een nieuwe leider aan de Belgische box office in week 44! FC De Kampioenen 2: Jubilee General neemt de fakkel over van The Martian met een stevige 1,18 miljoen euro winst in zijn eerste week. Daarbij start hij sterker als zijn voorganger FC De Kampioenen: De Film, maar blijft het voorlopig nog onder de resultaten van week 52 in 2013. Toen versloeg FC De Kampioenen zelfs de resultaten van The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Maar een mooie top 5-plaats mag genoteerd worden in zijn openingsweek voor 2015 met Furious 7 (1,86 miljoen euro), Fifty Shades of Grey (1,78 miljoen euro), Jurassic World (1,57 miljoen euro) en The Minion (1,53 miljoen euro) die net dat stukje beter presteerden. Jan Verheyden zal een tevreden man zijn, want ook voor de regisseur is dit het beste resultaat ooit in een openingsweek. The Last Witch Hunter zakte verder naar plaats 3, terwijl Paranormal Activity: The Ghost Dimension profiteerde van de Halloweensfeer om 227.775 euro binnen te rijven. Het Franstalige Lolo kwam nieuw binnen op plaats 7, net onder d’Ardennen die ondertussen 647,325 euro opbracht aan de Belgische box office. Hop naar het 1 miljoen, Robin! Teleurstelling van de week was zonder uitzondering Regression die nog niet in de top 10 te bespeuren is met een schampere 81.638 euro winst voor een productie met Ethan Hawke & Emma Watson.


FC De Kampioenen 2: Jubilee General trailer

FC De Kampioenen 2 Jubilee General logo
Als Hendrik Conscience in deze tijden had geleefd, was hij ongetwijfeld op de proppen gekomen met de grappige FC De Kampioenen. De Vlaamse hitserie is een fenomeen: 273 afleveringen, 21 seizoenen, sinds 1991 op de buis en de film haalde 2 jaar geleden voortreffelijke resultaten aan de box office. Vlaanderen krijgt er niet genoeg van! Bovendien bedachten de bedenkers een mooie manier om een vervolg te breien aan de vorige film: 25 jaar bestaat de serie, dus tijd voor een huldiging. En wie meer dan regisseur Jan Verheyen kan FC De Kampioenen 2: Jubilee General in goede banen leiden. Vanaf 28 oktober in de Belgische bioscopen, geniet van FC De Kampioenen 2: Jubilee General trailer met o.m. Jacques Vermeire, Marijn De Valck, Johnny Voners, Ann Tuts & Loes Van Den Heuvel.
Lees verder FC De Kampioenen 2: Jubilee General trailer