Franchise: frits & freddy

De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

VAF

De Vlaamse Film kende een topjaar in 2015 met heel wat lokale titels zoals BLACK, d’Ardennen, FC de Kampioenen 2 & Safety First die goed scoorden bij de Belgen. Een mooie evolutie waar wij als bijna 10-jarige filmblog blij mee zijn. Bij MoviePulp.be dachten we dat het hoog tijd is om een overzicht te geven van de grootste box office successen voor de Vlaamse cinema, zeker gezien de recente interesse naar de onafgewerkte documentaire van Robbe De Hert en de Diamanten Award van De Premier. Geen gemakkelijke opdracht, gezien Belgische distributeurs niet happig zijn om inkosten van hun films te communiceren en de berekeningen vroeger niet zo accuraat waren als heden ten dage. Onze poging kan je onderaan terug vinden. Geniet van de lijst van Vlaamse films die de meeste bezoekers naar de bioscoop trokken.

Lees verder De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

Exclusief: Frits & Franky Premièreverslag

fritsenfranky1Enkele jaren geleden werd de zonder subsidie gedraaide komedie Frits & Freddy (2010) een ware kaskraker. De prent – in een regie van Guy Goossens (Matroesjka’s 1 & 2) – moest meer dan 350.000 betalende bezoekers halen om uit de kosten te geraken, wat ondanks het succes van de Vlaamse filmpjes nog steeds geen sinecure is in ons landje. Frits & Freddy bereikte echter bijna half miljoen filmfans en werd daarmee de meest succesvolle Vlaamse film sinds Loft (2008) van Erik Van Looy. Een vervolg kon dus niet uitblijven, en op 30 januari 2013 ging Frits & Franky – dit keer in een regie van Marc Punt (She Good Fighter, Dief!) in wereldpremière in Metropolis Antwerpen. Moviepulp was uiteraard van de partij en we maakte het onderstaande verslag van deze feestelijke avond. Tijdens de afterparty konden we zo ook hoofdacteurs Peter van den Begin en Sven De Ridder aan de tand voelen over de diverse verschillen tussen de twee films. Enjoy!

Lees verder Exclusief: Frits & Franky Premièreverslag


Frits en Freddy teaser trailer

Als er dit jaar één Vlaamse film is, die je niet mag missen, is het wel deze Frits en Freddy, een zwarte komedie van Mark Punt en Guy Goossens (de makers van Matroesjka’s), die kan bogen op een zéér indrukwekkende cast. Onder meer Peter Van Den Begin, Tom Van Dijck, Wim Opbroeck, Lucan Van Den Eijnde, Frank Aenden, Tania Kloek, Erika Van Tielen, Jan Van Looveren en Frank Focketijn mogen zich uitleven met de spitante dialogen van Punt en Goossens. Frits en Freddy komt op 15 december in de Vlaamse zalen.

Lees verder Frits en Freddy teaser trailer