Franchise: Loft

OPINIE: Moeten we deze films bannen uit de filmgeschiedenis?

OPINIE: Moeten we sommige controversiële films bannen uit de filmgeschiedenis?

De #MeToo-beweging gaat zoals een vlijmscherp mes doorheen de reputatie van Hollywood en meer & meer journalisten stellen zich de vraag of we niet opnieuw moeten kijken naar de hedendaagse filmgeschiedenis. Net zoals er in België vragen worden gesteld bij straatnamen & paviljoenen die de naam dragen van de onmenselijke Koning Leopold II, worden er ook vragen gesteld bij gerenomeerde filmprojecten. MoviePulp.be lijst voor jullie de meest controversiële films uit de filmgeschiedenis op die in het licht van de #MeToo-beweging wel eens uit het collectief geheugen kunnen gewist worden.

Lees verder OPINIE: Moeten we deze films bannen uit de filmgeschiedenis?

De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

VAF

De Vlaamse Film kende een topjaar in 2015 met heel wat lokale titels zoals BLACK, d’Ardennen, FC de Kampioenen 2 & Safety First die goed scoorden bij de Belgen. Een mooie evolutie waar wij als bijna 10-jarige filmblog blij mee zijn. Bij MoviePulp.be dachten we dat het hoog tijd is om een overzicht te geven van de grootste box office successen voor de Vlaamse cinema, zeker gezien de recente interesse naar de onafgewerkte documentaire van Robbe De Hert en de Diamanten Award van De Premier. Geen gemakkelijke opdracht, gezien Belgische distributeurs niet happig zijn om inkosten van hun films te communiceren en de berekeningen vroeger niet zo accuraat waren als heden ten dage. Onze poging kan je onderaan terug vinden. Geniet van de lijst van Vlaamse films die de meeste bezoekers naar de bioscoop trokken.

Lees verder De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop


Fotoreportage The Loft première Antwerpen

the_loft_2014_posterWoensdag 15 oktober was het dan eindelijk zo ver! De met veel toeters en bellen aangekondigde Amerikaanse remake van dé meest succesvolle Vlaamse film aller tijden, The Loft, werd eindelijk op het Vlaamse bioscooppubliek los gelaten. Enkele dagen eerder opende de prent weliswaar al het Film Fest Gent, maar dat was duidelijk maar een oefening for the real deal

 

 

Lees verder Fotoreportage The Loft première Antwerpen


Matthias Schoenaerts in Amerikaanse remake Loft

Vandaag raakte bekend dat Matthias Schoenaerts zijn rol van heethoofd Filip zal hernemen in de Amerikaanse remake van de Vlaamse succesfilm, Loft. Voor de andere 4 overspelige mannen castte Erik Van Looy relatief bekende gezichten als Wentworth Miller (Michael Scofield uit Prison Break), James Marsden (Cyclops in de X-Men films), Patrick Wilson (de slechterik uit The A-Team remake) en Eric Stonestreet (de hilarische homo uit de sitcom Modern Family). Volgende maand zouden de opnames reeds van start gaan, en de release staat gepland voor eind 2012, begin 2013. Is dit het begin van een internationale doorbraak voor zowel Erik Van Looy en Matthias Schoenaerts? Als mede-Antwerpenaar, en fan van beiden, hou ik mijn vingers alvast gekruist!


Erik Van Looy regisseert Amerikaanse remake Loft

BREAKING NEWS: Erik Van Looy zou dan toch plaatsnemen in de regiestoel van de langverwachte Amerikaanse remake van zijn eigen succesthriller, Loft. Dat meldt Variety, hét vakblad van Hollywood. Echte grote namen zijn er nog niet bekend voor cast, al zouden Patrick Wilson en James Marsden een grote kans maken op een rol. Het originele script van Bart De Pauw werd bewerkt door Wesley Strick (Cape Fear). De productie van de Amerikaanse Loft zou reeds deze lente van start gaan. Wanneer de film in de VS en bij ons in zalen verschijnt, is nog niet bekend, noch wat dit betekent voor Van Looys volgende Vlaamse film, De Premier. MoviePulp houdt jullie uiteraard op de hoogte!

Lees verder Erik Van Looy regisseert Amerikaanse remake LoftLoft is nu officiëel de meest succesvolle Vlaamse film ooit

loft poster

Het zat er al wekenlang aan te komen, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. De stijlvolle thriller van Erik Van Looy en Bart De Pauw, Loft****, is met bijna 1,1 miljoen bezoekers de meest succesvolle Vlaamse bioscoopfilm ooit. Loft verbreekt hiermee het 19 oude record van de Urbanus-kolderklassieker, Koko Flanel. Een dikke proficiat aan de hele cast en crew, én op naar de volgende!

Lees verder Loft is nu officiëel de meest succesvolle Vlaamse film ooit


Loft breekt openingsweekend box office records

Erik Van Looy en Bart De Pauw over Loft

Loft, de uitmuntende thriller van Erik Van Looy en Bart De Pauw, is goed op weg om de meest succesvolle Vlaamse film aller tijden te worden. Dit weekend brak ie alvast alle box office records. Meer dan 120.000 bioscoopgangers gingen afgelopen dagen kijken naar de lotgevallen van de 5 ‘scheefpoepers‘ in de hoofdrol. Dat is het hoogste cijfer ooit voor een Vlaamse productie. Ondertussen staat de teller overigens al ver boven de 130.000. Ter vergelijking: De Zaak Alzheimer, Van Looy’s vorige succesfilm, haalde 60.000 bezoekers in zijn openingsweekend. Benieuwd of Loft komende weken bestand zal blijken tegen de marketing machine achter de nieuwe Bond, Quantum Of Solace?Loft review

Loft posterLoft****

Regie: Erik Van Looy (De Zaak Alzheimer****)

Scenario: Bart De Pauw

Met: Koen De Bouw, Filip Peeters, Matthias Schoenaerts, Bruno Vanden Broucke, Koen De Graeve, Veerle Baetens, Marie Vinck, Jan Decleir en een vrachtlading andere Vlaamse acteertoppers.

Speelduur: 120′

Ga kijken naar deze stijlvolle, fantastische geschreven en subliem in beeld gebrachte thriller vol knappe acteerprestaties als je houdt van ’90’s films als Basic Instinct***** en The Usual Suspects*****.

Lees verder Loft review