Franchise: fc de kampioenen

The HORROR: F.C. De Kampioenen 24 uur lang in de bioscoop

The horror: F.C. De Kampioenen 24 uur lang in de bioscoop

De hel is tot aarde gekomen… Kinepolis & Eén slaan de handen in elkaar om een F.C. De Kampioenen-marathon te organiseren. In het weekend van 15 en 16 maart krijgen fans de kans om hun favoriete bende pottenstampers op het grote scherm aan het werk te zien bij Kinepolis. 24 uur lang worden de allerleukste afleveringen na elkaar afgespeeld, en dat vraagt om een tournée générale! *HELP* #veelalcoholnodig

Lees verder The HORROR: F.C. De Kampioenen 24 uur lang in de bioscoop


De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

VAF

De Vlaamse Film kende een topjaar in 2015 met heel wat lokale titels zoals BLACK, d’Ardennen, FC de Kampioenen 2 & Safety First die goed scoorden bij de Belgen. Een mooie evolutie waar wij als bijna 10-jarige filmblog blij mee zijn. Bij MoviePulp.be dachten we dat het hoog tijd is om een overzicht te geven van de grootste box office successen voor de Vlaamse cinema, zeker gezien de recente interesse naar de onafgewerkte documentaire van Robbe De Hert en de Diamanten Award van De Premier. Geen gemakkelijke opdracht, gezien Belgische distributeurs niet happig zijn om inkosten van hun films te communiceren en de berekeningen vroeger niet zo accuraat waren als heden ten dage. Onze poging kan je onderaan terug vinden. Geniet van de lijst van Vlaamse films die de meeste bezoekers naar de bioscoop trokken.

Lees verder De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

F.C. De Kampioenen de film Kampioen zijn blijft Plezant DVD review

Fc De Kampioenen de film posterF.C. De Kampioenen de film Kampioen zijn blijft Plezant **

Regie: Eric Wirix (Aspe)

Met: Marijn De Valck, Johnny Voners, Ann Tuts, Loes Van Den Heuvel, en de rest van de gekende bende.

Speelduur: 115′

Haal de Kampioenen film nu in huis op DVD of bekijk hem via video-on-demand als je houdt van de belegen humor uit de serie.

Lees verder F.C. De Kampioenen de film Kampioen zijn blijft Plezant DVD review

Box Office België update (2013 week 52)

FC De Kampioenen: De filmNa een paar weken kerstvakantie hebben we bij MoviePulp eindelijk een nieuwe update voor de Belgische cinema binnengekregen! In week 52 heeft de Vlaamse film van de populaire serie FC De Kampioenen de eerste plek verovert. Met een opbrengst van 1,8 miljoen dollar in zijn 2de week ging het de opvolger van The Hobbit vooraf. Frozen en The Hunger Games: Catching Fire blijven het goed doen op plaats 3 & 4. Sterker nog, The Hunger Games: Catching Fire werd één van de successen van het jaar aan de Box Office België. Met zo’n 7,6 miljoen dollar opbrengst door het jaar heen behaalde het een 3de plaats na Frozen met 7,9 miljoen dollar omzet op plaats 2 en The Hobbit: The Desolation of Smaug die een recordje zette met zo’n 8,6 miljoen dollar dit jaar.


FC De Kampioenen De Film trailer

FC De Kampioenen De Film trailerJe kan je bedenkingen hebben bij het niveau van de humor (wij -die ergens midden jaren’90 afhaakten- hebben die ook, red.) maar vast staat dat FC De Kampioenen al decennialang een fenomeen is op het Vlaamse tv scherm. Zelfs op de mooiste zomerdag van het jaar halen de herhalingen van de herhalingen van de herhalingen op Eén kijkcijfers die met het miljoen flirten. Nu de reeks na meer dan 20 jaar (!) is stopgezet waagt de olijke bende zijn kans op het witte doek met de filmversie Kampioen zijn blijft Plezant. De vaste personages die bijna ‘cultureel erfgoed’ zijn geworden keren terug, aangevuld met onder meer Mike Verdrengh als ene Albert. Wat meteen opvalt is dat het productiebudget naar Vlaamse normen redelijk ruim was. Onze eigenste Steve De Roover mocht zich duidelijk uitleven als assistant location manager. Ons doet het wat denken aan die andere doldwaze avonturen van weleer in Frankrijk, Les Gendarmes de Saint Tropez (met Louis De Funès). Of Kampioen zijn daadwerkelijk plezant blijft, kan je zelf gaan ontdekken vanaf 18 december. Wij voorspellen alvast een stormloop op de bioscopen tijdens de kerstvakantie van gezinnen met jonge kinderen en 65 plussers.

Lees verder FC De Kampioenen De Film trailer