Franchise: broken circle breakdown

De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

VAF

De Vlaamse Film kende een topjaar in 2015 met heel wat lokale titels zoals BLACK, d’Ardennen, FC de Kampioenen 2 & Safety First die goed scoorden bij de Belgen. Een mooie evolutie waar wij als bijna 10-jarige filmblog blij mee zijn. Bij MoviePulp.be dachten we dat het hoog tijd is om een overzicht te geven van de grootste box office successen voor de Vlaamse cinema, zeker gezien de recente interesse naar de onafgewerkte documentaire van Robbe De Hert en de Diamanten Award van De Premier. Geen gemakkelijke opdracht, gezien Belgische distributeurs niet happig zijn om inkosten van hun films te communiceren en de berekeningen vroeger niet zo accuraat waren als heden ten dage. Onze poging kan je onderaan terug vinden. Geniet van de lijst van Vlaamse films die de meeste bezoekers naar de bioscoop trokken.

Continue reading De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

The Broken Circle Breakdown geen Oscar, 12 Years A Slave en Gravity grote winnaars op Oscars

Veerle Baetens, Felix Van Groeningen, Charlotte Vandermeersch, Johan Heldenbergh en Dirk Impens maken zich op voor de Oscars 2014

Dat The Broken Circle Breakdown naast de Oscar voor beste buitenlandse film greep, heb je intussen wellicht al gelezen. Maar de nominatie maakt van de hele cast en crew nu al winnaars. Zowel Veerle Baetens als Felix Van Groeningen hebben getekend bij een gerenommeerd talent agency. Wij wensen ze dan ook een internationale carrière toe die even veelbelovend oogt als die van Michael R. Roskam en Matthias Schoenaerts. De rest van Oscars 2014 valt samen te vatten als alweer een veel te lange en dodelijk saaie ceremonie (met als enige ‘hoogtepunten’ Ellen Degeneres die live een pizza bestelt, en een nu al legendarische selfie) waarbij zowat iedere gedoodverfde winnaar ook daadwerkelijk won in de belangrijkste categorieën. Lees verder voor een overzicht van alles Oscar winnaars inclusief onze mening bij de meeste categorieën.

Continue reading The Broken Circle Breakdown geen Oscar, 12 Years A Slave en Gravity grote winnaars op Oscars