MoviePulp

Alle posts over de film The Walt Disney Company op MoviePulp and other fiction • Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

  Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

  Het Huis van de Muis is van plan om zijn investering in 21th Century Fox te laten renderen in een toch wel vreemde manier. Zo werden de Avatar-films met een jaar verplaatst naar december 2021, 2023, 2025 & 2027, terwijl we vanaf 2022 nieuwe Star Wars-films krijgen van de Games of Thrones-bedenkers David Benioff & D.B. Weiss. Rian Johnson wordt zo vanwege de polemiek rond The Last Jedi verrassend opzij gezet. 2020 wordt grotendeels een transitiejaar voor The Walt Disney Company met 2 Marvel-films (waarschijnlijk The Eternals & Black Widow), 3 Marvel-films in 2021 & 3 Marvel-films in 2022. New Mutants werd opnieuw verplaatst met een jaar alsook Artemis Fowl. Voorlopig geen spoor meer van X-Men-, Deadpool- of Gambit-films wat samen met de aankondiging van 4 Pixar-animatiefilms, 3 Disney animatiefilms (waaronder Frozen 2) & maar liefst 12 Live Action Disney-films (waaronder Maleficent 2, Cruella & Mulan) erop wijst dat er nog weinig overblijft van het voormalige (Rated R) Fox-imperium met franchises zoals Alien, Planet of the Apes, Predator & Die Hard. Buiten Indiana Jones dan dat een Disney-treatment zal krijgen vanaf september 2021. Wat vinden jullie van de planning?

  Lees verder… • Meer details over streamingdienst Disney Plus bekend. Volgt België?

  Meer details over streamingdienst Disney Plus bekend. Volgt België?

  Tijdens de beleggerspresentatie vandaag onthulde Disney meer over hun plannen voor de series, films, klassiekers en aankomende exclusieven die beschikbaar zullen zijn op de streamingdienst Disney+. De lanceringsdatum is gepland in het najaar van 2019 op 12 november. Een maandelijks abonnement zal zo’n 6,99 dollar per maand kosten of jaarlijks $ 69,99.

  Lees verder… • Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België met Hulu- & FX-series?

  Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België?

  CEO Bob Iger heeft de nieuwe naam voor de streamingdienst van The Walt Disney Company & 21st Century Fox officieel vrijgegeven. Geen Disney Play dus zoals we voorheen rapporteerde, maar Disney+ of Disney Plus. Op eerste zicht was het niet de bedoeling dat de streamingdienst naar Europa zou komen, maar met de acquisitie van Fox ziet het bedrijf ook mogelijkheden om FX-series naar Europa & ook België te brengen. Disney heeft alleszins een nieuwe Star Wars- (Rogue One-personage Cassian Andor) & Marvel-serie (Falcon & Winter Soldier, Loki) op de planken staan om de streamingdienst te lanceren. Disney+ wordt verwacht in het najaar van 2019 in de Verenigde Staten, maar wanneer hij naar Benelux komt, is nog een vraagteken. Er gaan tevens ook geruchten de ronde dat Disney Hulu-producties naar Europa wil brengen (al dan niet via zijn eigen streamingdienst), gezien het na de fusie tussen Disney & Fox in 2019 meer dan 60% in handen heeft van het bedrijf. Comcast heeft zich inmiddels bij deze situatie neergelegd, want de content van NBCUniversal blijft tot 2024 op Hulu terwijl Disney de knoppen stevig overneemt met hun meerderheidsparticipatie in Hulu.

  Lees verder… • Deze Nederlandse actrice schonk de stem aan de klassieke Disney-prinsessen

  Deze Nederlandse actrice schonk de stem aan de klassieke Disney-princessen

  Met de release van Wreck-It Ralph 2 bereiden we ons bij MoviePulp.be voor op de nieuwste Disney-animatiefilm. Met de introductie van de Disney-princessen in deze film waren we benieuwd naar de Vlaamse stemmen van de klassieke Disney-prinsessen Assepoester, Belle, Ariel, Sneeuwwitje en meer. Vlaamse stemmen voor Disney-klassiekers zoals Belle & het Beest, Doornroosje, Sneeuwwitje & Alice in Wonderland? Die waren er weliswaar niet voor ruwweg de eeuwwisseling. Wij Vlamingen moesten het doen met de Nederlandse stemmen en actrice Joke de Kruijf werd gekozen om maar liefst 3 stemmen van de klassieke Disneyprinsessen te vertolken.

  Lees verder… • OFFICIEEL: Walt Disney Company koopt 20th Century Fox op

  Het is officieel: Na maanden geruchten is de filmindustrie opnieuw een mediaconglomeraat rijker! Disney koopt sectorgenoot 21th Century Fox op voor slordige 44,3 miljard euro (52.4 miljard dollar). Dat melden beide bedrijven in officieel persbericht. In de deal zit buiten de films van 20th Century Fox, die o.m. franchises zoals X-Men (Deadpool, Logan, New Mutants, Dark Phoenix,…), Avatar, Kingsman, TrollsPlanet of the Apes & Alien omvatten, ook FX Networks (American Crime Story, Taboo, Tyrant), National Geographic en de aandelen van het bedrijf in EndemolShine, Sky & Hulu. In de deal zijn de televisiekanalen van Fox (zoals Fox Broadcasting Network, Fox News Channel, Fox Business Network) niet inbegrepen, gezien het bedrijf van Rupert Murdoch zich in de toekomst gaat toeleggen op nieuws, sport & duiding.

  Lees verder… • Welke fratsen haalt Disney nu weer uit?

  Welke fratsen haalt Disney nu weer uit?

  Disney is de laatste tijd niet meer uit het nieuws weg te denken. Waarom? Wel, om te beginnen had het een geweldig jaar 2016 met franchises zoals Star Wars en Marvel die het formidable doen aan de internationale box office. Als één van de eerste mediaconglomeraten heeft het beslist om zijn eigen streamingdienst te ontwikkelen en zijn deal met Netflix te annuleren. Maar wat blijkt nu? Disney is blijkbaar aan het flirten met een sectorgenoot: 20th Century Fox.

  Lees verder… • Disney start eigen streamingdienst, deal met Netflix op de klippen

  Na de commotie tussen Netflix & Disney rond de Star Wars-films de voorbije maand, weten we eindelijk hoe de vork in de steel zit. The Walt Disney Company heeft een meerderheidsparticipatie genomen van 75% in BAMTech LLD, een technologiespeler gespecialiseerd in online streaming. Dat melden verschillende media waaronder Mashable, Forbes & Variety. Met 1.58 miljard dollar heeft de mediaconglomeraat met aan kop Bob Iger een serieus bedrag opgehoest om een eigen streamingdienst te krijgen voor de sportzenders van ESPN met de rechten van meer dan 10.000 lokale & internationale sportevenementen en de nieuwste animatiefilms van Disney & Pixar (denk Frozen 2, The Lion King,…) on demand te krijgen. ESPN wordt gelanceerd in 2018, terwijl de streamingdienst voor Disney-films wordt verwacht in 2019.

  Lees verder… • The Walt Disney Company beleeft een topjaar in 2016

  The Walt Disney Company

  The Walt Disney Company beleeft een topjaar aan de globale box office. In 2016 heeft Disney maar liefst 7,5 miljard dollar winst gemaakt dankzij films zoals Finding Dory, Rogue One, Captain America: Civil War, The Jungle Book & Zootopia. Hierbij zet het zowel in de Verenigde Staten (3 miljard dollar) als wereldwijd (4 miljard dollar) een record, want geen enkele filmstudio deed ooit zo goed. De voorbije jaren waren Universal Studio & 20th Century Fox zeer succesvol. Opvallend is ook dat Walt Disney zich toespitst op de grote filmproducties, gezien ze maar 14 films distribueerde dit jaar. Ook in België scoorde Disney voortreffelijk aan de box office met zo’n 30,6 miljoen dollar omzet, maar moet wel Fox Belgium voorlaten die samen met de films van DreamWorks & Warner Bros samen zo’n 45,8 miljoen dollar opschepte en daarom iets meer succesvol waren aan de Belgische box office in totaal. 20th Century Fox haalde individueel zo’n 23,4 miljoen dollar op, terwijl Warner Bros. met 22,3 miljoen dollar ook de duimen moet laten voor Disney’s individuele resultaat in België.