Franchise: The Walt Disney Company

Disney Plus groeit tot meer dan 100 miljoen gebruikers over de hele wereld

Disney Plus logo 2021

Disney Plus blijft groeien dankzij onder meer de strategie rond Star, maar ook de releases van zijn bioscoopfilms tijdens de pandemie zoals Mulan, Soul & Raya and the Last Dragon. Met zijn bedrijfsstrategie heeft het ervoor kunnen zorgen dat het in zo’n 16 maanden tijd uitgerold is tot 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Zo wordt het streamingdienst nummer 3 na Netflix & Amazon Prime Video wereldwijd.

Lees verder Disney Plus groeit tot meer dan 100 miljoen gebruikers over de hele wereld

Ontdek De Magie Van Samen Zijn van Disney België voor Make-A-Wish

Ontdek De Magie Van Samen Zijn van Disney België voor Make-A-Wish

Als onderdeel van de feestelijke campagne ‘De Magie Van Samen Zijn’, lanceert Disney een hartverwarmende kerstreclame ter ondersteuning van Make-A-Wish® Disney kondigt vandaag de lancering aan van zijn nieuwe kerstadvertentie, een korte animatiefilm van drie minuten die een ontroerend verhaal vertelt over een grootmoeder, haar kleindochter en de familietradities die hen door de jaren heen met elkaar verbinden.

Lees verder Ontdek De Magie Van Samen Zijn van Disney België voor Make-A-Wish


Download hier leuke Disney-doeboeken & -activiteitenbundels voor de kinderen tijdens de vakantie

Leuke activiteitenbundels van Disney België voor de kinderen tijdens de paasvakantie

In deze tijden van COVID-19 kunnen we als ouders niet voldoende activiteiten uit onze mouw schudden om kinderen op een plezante maar ook educatieve manier te vermaken en tegelijk ouders wat rust te gunnen. Daarom helpt MoviePulp & Disney België jullie even een handje! Wie anders dan Elsa & Anna, Olaf, Bliksem McQueen, The Incredibles, Ladybug, Woody & Buzz en nog vele andere Disney-helden om de kleintjes een hele dag zoet te houden. Zo heeft het team van Disney België de mooiste kleurplaten verzameld van hun populairste Disney personages. Daarnaast zijn er ook nog boeiende puzzels, toffe knutselswerkjes & educatieve opdrachten aan in het thema van Disney’s bekendste films. Kids kunnen zich onderdompelen in de wereld van hun favoriete Disney-films zoals Frozen, Cars, Coco, The Incredibles, Finding Dory, Toy Story en niet te vergeten: het nieuw hilarisch broeder-duo uit de allerlaatste Pixar animatiefilm Onward! Ook series op Disney Channel & Disney Junior ontbreken niet zoals De PJ Masks, 101 Dalmatiërs, Miraculous,… en nog veel meer! Kortom, er is voor elk wat wils en voor verschillende leeftijden.

Lees verder Download hier leuke Disney-doeboeken & -activiteitenbundels voor de kinderen tijdens de vakantie


Walt Disney Company is eerste filmstudio met meer dan 13 miljard dollar omzet, Fox wordt gestript van 20th Century

Walt Disney Company is eerste filmstudio met meer dan 13 miljard dollar omzet, Fox wordt gestript van 20th Century

Het Huis van de Muis heeft een nieuwe knoop doorgehakt in de aanloop van zijn recordomzet van maar liefst 13.1 miljard dollar wereldwijd in 2019 waarvan 11 miljard dollar enkel van Disney dankzij films zoals The Avengers: Endgame, The Lion King, Toy Story 4 & Aladdin. Het zal met de acquisitie van 21th Century Fox de naam Fox verwijderen uit zijn naam en de opgekocht studio’s worden omgevormd tot 20th Century Studios & Searchlight Pictures. Geen ondenkbare zet, gezien 20th Century Fox een fusie was tussen Twentieth Century & Fox Film in de jaren ’30 en de Murdochs nog steeds een stukje Fox in leven houden met hun televisiekanalen. Ook was er recent heel wat comotie rond Fox News waarvan Disney zich liever distancieert (zie Bombshell). 20th Century Studios droeg minder bij tot de recordomzet van Disney in 2019, maar er wordt verwacht dat de investering eindelijk gaat renderen vanaf 2022 wanneer de nieuwe Avatar-films van start gaan.OPINIE: Maakt Disney nu al komaf met zijn Fox-overname?

OPINIE: Maakt Disney nu al komaf met zijn Fox-overname?

Als het nu al niet duidelijk is dat Disney de bioscoopmarkt dicteert, dan ben je niet goed wijs (of heb je onder een steen geslapen het voorbije jaar). Aan de Belgische box office is de hele top 5 tot op heden Disney-films gaande van The Avengers: Endgame & Lion King tot Aladdin, Dumbo & Captain Marvel (de rest van de animatiefilms vullen bijna de top 10 op) en tot hiertoe heeft het bedrijf al 8 miljard dollar omzet geboekt wereldwijd. Dat is meer dan de 6.6 miljard dollar dan Disney & Fox samen in 2018 deden en we zijn nog maar halverwege het jaar. Echter is het Huis van de Muis niet helemaal tevreden met zijn aankoop: Met Alita Battle Angel & Dark Phoenix performen de films van Fox serieus onder verwachting en daar lijkt de hele Fox-slate al slachtoffer van te worden. Plus, er komt meer dan ooit druk te staan op de Avatar-franchise van James Cameron. Maakt Disney nu al komaf met zijn Fox-overname? Wie zijn de eerste slachtoffers?

Lees verder OPINIE: Maakt Disney nu al komaf met zijn Fox-overname?


Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

Het Huis van de Muis is van plan om zijn investering in 21th Century Fox te laten renderen in een toch wel vreemde manier. Zo werden de Avatar-films met een jaar verplaatst naar december 2021, 2023, 2025 & 2027, terwijl we vanaf 2022 nieuwe Star Wars-films krijgen van de Games of Thrones-bedenkers David Benioff & D.B. Weiss. Rian Johnson wordt zo vanwege de polemiek rond The Last Jedi verrassend opzij gezet. 2020 wordt grotendeels een transitiejaar voor The Walt Disney Company met 2 Marvel-films (waarschijnlijk The Eternals & Black Widow), 3 Marvel-films in 2021 & 3 Marvel-films in 2022. New Mutants werd opnieuw verplaatst met een jaar alsook Artemis Fowl. Voorlopig geen spoor meer van X-Men-, Deadpool- of Gambit-films wat samen met de aankondiging van 4 Pixar-animatiefilms, 3 Disney animatiefilms (waaronder Frozen 2) & maar liefst 12 Live Action Disney-films (waaronder Maleficent 2, Cruella & Mulan) erop wijst dat er nog weinig overblijft van het voormalige (Rated R) Fox-imperium met franchises zoals Alien, Planet of the Apes, Predator & Die Hard. Buiten Indiana Jones dan dat een Disney-treatment zal krijgen vanaf september 2021. Wat vinden jullie van de planning?

Lees verder Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022


Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België met Hulu- & FX-series?

Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België?

CEO Bob Iger heeft de nieuwe naam voor de streamingdienst van The Walt Disney Company & 21st Century Fox officieel vrijgegeven. Geen Disney Play dus zoals we voorheen rapporteerde, maar Disney+ of Disney Plus. Op eerste zicht was het niet de bedoeling dat de streamingdienst naar Europa zou komen, maar met de acquisitie van Fox ziet het bedrijf ook mogelijkheden om FX-series naar Europa & ook België te brengen. Disney heeft alleszins een nieuwe Star Wars- (Rogue One-personage Cassian Andor) & Marvel-serie (Falcon & Winter Soldier, Loki) op de planken staan om de streamingdienst te lanceren. Disney+ wordt verwacht in het najaar van 2019 in de Verenigde Staten, maar wanneer hij naar Benelux komt, is nog een vraagteken. Er gaan tevens ook geruchten de ronde dat Disney Hulu-producties naar Europa wil brengen (al dan niet via zijn eigen streamingdienst), gezien het na de fusie tussen Disney & Fox in 2019 meer dan 60% in handen heeft van het bedrijf. Comcast heeft zich inmiddels bij deze situatie neergelegd, want de content van NBCUniversal blijft tot 2024 op Hulu terwijl Disney de knoppen stevig overneemt met hun meerderheidsparticipatie in Hulu.

Lees verder Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België met Hulu- & FX-series?Deze Nederlandse actrice schonk de stem aan de klassieke Disney-prinsessen

Deze Nederlandse actrice schonk de stem aan de klassieke Disney-princessen

Met de release van Wreck-It Ralph 2 bereiden we ons bij MoviePulp.be voor op de nieuwste Disney-animatiefilm. Met de introductie van de Disney-princessen in deze film waren we benieuwd naar de Vlaamse stemmen van de klassieke Disney-prinsessen Assepoester, Belle, Ariel, Sneeuwwitje en meer. Vlaamse stemmen voor Disney-klassiekers zoals Belle & het Beest, Doornroosje, Sneeuwwitje & Alice in Wonderland? Die waren er weliswaar niet voor ruwweg de eeuwwisseling. Wij Vlamingen moesten het doen met de Nederlandse stemmen en actrice Joke de Kruijf werd gekozen om maar liefst 3 stemmen van de klassieke Disneyprinsessen te vertolken.

Lees verder Deze Nederlandse actrice schonk de stem aan de klassieke Disney-prinsessen


OFFICIEEL: Walt Disney Company koopt 20th Century Fox op

Het is officieel: Na maanden geruchten is de filmindustrie opnieuw een mediaconglomeraat rijker! Disney koopt sectorgenoot 21th Century Fox op voor slordige 44,3 miljard euro (52.4 miljard dollar). Dat melden beide bedrijven in officieel persbericht. In de deal zit buiten de films van 20th Century Fox, die o.m. franchises zoals X-Men (Deadpool, Logan, New Mutants, Dark Phoenix,…), Avatar, Kingsman, TrollsPlanet of the Apes & Alien omvatten, ook FX Networks (American Crime Story, Taboo, Tyrant), National Geographic en de aandelen van het bedrijf in EndemolShine, Sky & Hulu. In de deal zijn de televisiekanalen van Fox (zoals Fox Broadcasting Network, Fox News Channel, Fox Business Network) niet inbegrepen, gezien het bedrijf van Rupert Murdoch zich in de toekomst gaat toeleggen op nieuws, sport & duiding.

Lees verder OFFICIEEL: Walt Disney Company koopt 20th Century Fox op


Welke fratsen haalt Disney nu weer uit?

Welke fratsen haalt Disney nu weer uit?

Disney is de laatste tijd niet meer uit het nieuws weg te denken. Waarom? Wel, om te beginnen had het een geweldig jaar 2016 met franchises zoals Star Wars en Marvel die het formidable doen aan de internationale box office. Als één van de eerste mediaconglomeraten heeft het beslist om zijn eigen streamingdienst te ontwikkelen en zijn deal met Netflix te annuleren. Maar wat blijkt nu? Disney is blijkbaar aan het flirten met een sectorgenoot: 20th Century Fox.

Lees verder Welke fratsen haalt Disney nu weer uit?Disney start eigen streamingdienst, deal met Netflix op de klippen

Na de commotie tussen Netflix & Disney rond de Star Wars-films de voorbije maand, weten we eindelijk hoe de vork in de steel zit. The Walt Disney Company heeft een meerderheidsparticipatie genomen van 75% in BAMTech LLD, een technologiespeler gespecialiseerd in online streaming. Dat melden verschillende media waaronder Mashable, Forbes & Variety. Met 1.58 miljard dollar heeft de mediaconglomeraat met aan kop Bob Iger een serieus bedrag opgehoest om een eigen streamingdienst te krijgen voor de sportzenders van ESPN met de rechten van meer dan 10.000 lokale & internationale sportevenementen en de nieuwste animatiefilms van Disney & Pixar (denk Frozen 2, The Lion King,…) on demand te krijgen. ESPN wordt gelanceerd in 2018, terwijl de streamingdienst voor Disney-films wordt verwacht in 2019.

Lees verder Disney start eigen streamingdienst, deal met Netflix op de klippen


The Walt Disney Company beleeft een topjaar in 2016

The Walt Disney Company

The Walt Disney Company beleeft een topjaar aan de globale box office. In 2016 heeft Disney maar liefst 7,5 miljard dollar winst gemaakt dankzij films zoals Finding Dory, Rogue One, Captain America: Civil War, The Jungle Book & Zootopia. Hierbij zet het zowel in de Verenigde Staten (3 miljard dollar) als wereldwijd (4 miljard dollar) een record, want geen enkele filmstudio deed ooit zo goed. De voorbije jaren waren Universal Studio & 20th Century Fox zeer succesvol. Opvallend is ook dat Walt Disney zich toespitst op de grote filmproducties, gezien ze maar 14 films distribueerde dit jaar. Ook in België scoorde Disney voortreffelijk aan de box office met zo’n 30,6 miljoen dollar omzet, maar moet wel Fox Belgium voorlaten die samen met de films van DreamWorks & Warner Bros samen zo’n 45,8 miljoen dollar opschepte en daarom iets meer succesvol waren aan de Belgische box office in totaal. 20th Century Fox haalde individueel zo’n 23,4 miljoen dollar op, terwijl Warner Bros. met 22,3 miljoen dollar ook de duimen moet laten voor Disney’s individuele resultaat in België.