Trolls op iTunes review

Algemene Trolls posterTrolls ***

Regie: Walt Dohrn & Mike Mitchell (Shrek Forever After)

Met de stemmen van Anna Kendrick, Justin Timberlake & John Cleese / Vlaamse stemmen van Laura Tesoro, Jonas Vermeulen & Koen De Graeve

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van Huisdiergeheimen & DreamWorks-producties zoals Shrek, Ice Age & Madagascar.

Het verhaal: De kleine prins Gristle van de Bergens wordt ingeleid in volwassenheid door zijn eerste trol op te eten, maar vol verrassing blijkt de magische tuin der trollen geen enkel hapje meer te bevatten dankzij het ontsnappingswerk van de leider der trollen Beano en zijn dochtertje Poppy.

Trolls op iTunes review

Ons verdict: DreamWorks kondigde in 2015 afvloeiingen aan en minder bioscoopreleases (2 films per jaar in plaats van 3). Ook is één van de meest succesvolle animatiestudio’s in de wereld, die momenteel eigendom is van Viacom, van plan om meer te investeren in televisieseries-on-demand met Netflix-producties zoals How to Train your Dragon & Puss in Boots. Persoonlijk moeten we toegeven dat het niveau van DreamWorks de laatste jaren teveel gericht is om het uitbuiten van succesvolle franchises zoals Shrek, Ice Age & Madagascar, gezien hun nieuwe films zoals Turbo minder aanslaan bij het algemene publiek. Het liet zelfs de kans aan Illumination van Universal Pictures om in de markt te stappen. Met Trolls probeert DreamWorks nog eens een nieuwe productie op te zetten die een nieuwe franchise kan worden.

Hoewel Trolls in België niet het niveau aannam van pakweg een Finding Dory of Zootopia aan de Belgische box office, was het voor een debuterende animatiefilm best niet slecht met zo’n 2,67 miljoen dollar aan de Box Office België. Ook qua kwaliteit evenaart Trolls niet het niveau van de recente Pixar-producties, maar eerder nieuwe franchises door Illumination zoals Secret Life of Pets / Huisdiergeheimen. Na het kijken van Trolls kan ik alleen maar besluiten dat het een slimme zet was van DreamWorks om zich te richten op zangtalenten van Justin Timberlake, Laura Tesoro, Anna Kendrick & Zooey Deschanel, want verder is het disco-gehalte in Trolls best wel irritant voor volwassenen.

Kortom, happy happy joy joy alom in deze Trolls, maar geen niveau zoals DreamWorks’ Shrek of het doorsnee Pixar-aanbod.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter