MoviePulp

Madagascar: Escape 2 Africa review

Madagascar: Escape 2 Africa***

Regie: Eric Darnell & Tom McGrath (Madagascar, Antz)

Met de stemmen van Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Sacha Baron Cohen, Bernie Mac, Will i Am, Alec Baldwin, …

Speeltijd: 89′

Ga kijken als je hield van de vorige Madagascar film.

Het verhaal: Het knotsgekke kwartet uit de Zoo van New York beslist om hun avontuurlijke reis in Madagascar af te ronden en met de vlieger terug naar New York te gaan. De service van Air Pinguïn lijkt toch niet alles te zijn en onderweg storten ze neer in het wilde Afrika waar onze vrienden terug in contact komen met hun ware roots…

Ons verdict: De eerste Madagascar film had buiten een amusante ‘I like to move it, move it‘ sfeer maar weinig entertainment-gehalte en het verwonderde me dat deze franchise maar liefst 2 vervolgen kreeg. De eerste trailer van deze 2de film zag er alleszins beter uit en deze trend wordt eveneens op het witte doek verdergezet. Madagascar 2 is zeker en vast dubbel zo goed als zijn voorganger: een minder kinds verhaal, meer variatie en meer zotte stoten. Bovendien is DreamWorks slimmer geworden: ze trachten het concept van Ice Age na te bootsen door The Pinguins een personage status à la Scratch te geven. OK, the Pinguins zijn misschien niet zo grappig als Scratch, maar they definitely are a whole lot of fun! Toch blijf ik geloven dat je met een wonderbaarlijke stemmencast alles deze meer kan doen. Tot slot haalt de Madagascar keten verre van het niveau zoals animatieklassiekers Ice Age, Shrek en Ratatouille.

Mijn besluit: wacht even af tot deze film op DVD komt en beleef dolle prent met de familie thuis! Onderaan kan je kennis maken met de hoofdcast uit Madagascar: Escape 2 Africa:

PS deze film werd opgedragen aan Bernie Mac die zijn laatste performance als Zuba in deze film neerzet. Rest in Peace, my friend!Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

2 commentaren

  • Mannaerts on 6 december 2008 at 10:30

    Zeker & vast een aanrader voor “jong minded” volwassenen.
    Fun van begin tot eind en *zeker* beter als de eerste!!
    Watch It !!!

  • Monsters vs. Aliens Featurette - MoviePulp & other fiction on 10 december 2008 at 9:35

    […] ik voorbije week naar Madagascar 2 ging kijken, kreeg ik daar een hilarische trailer van Monsters vs. Aliens te zien. Dit nieuw […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.