Deze Nederlandse actrice schonk de stem aan de klassieke Disney-prinsessen

Deze Nederlandse actrice schonk de stem aan de klassieke Disney-princessen

Met de release van Wreck-It Ralph 2 bereiden we ons bij MoviePulp.be voor op de nieuwste Disney-animatiefilm. Met de introductie van de Disney-princessen in deze film waren we benieuwd naar de Vlaamse stemmen van de klassieke Disney-prinsessen Assepoester, Belle, Ariel, Sneeuwwitje en meer. Vlaamse stemmen voor Disney-klassiekers zoals Belle & het Beest, Doornroosje, Sneeuwwitje & Alice in Wonderland? Die waren er weliswaar niet voor ruwweg de eeuwwisseling. Wij Vlamingen moesten het doen met de Nederlandse stemmen en actrice Joke de Kruijf werd gekozen om maar liefst 3 stemmen van de klassieke Disneyprinsessen te vertolken.

xxx

De keuze voor Joke de Kruijf was voor de hand liggend, gezien haar indrukwekkend repertoire aan musicals en er werd vroeger heel veel gezongen in Disney-films. Ze is vooral gekend voor haar theaterwerk met producties zoals Les Misérables, The Phantom of the Opera & Cats. De Nederlandse zangeres Joke de Kruijf vertolkte daarom de hoofdstem van Belle in Belle & het Beest, Assepoester in Assepoester & prinses Aurora in Doornroosje.

Toch kregen ook andere Nederlanders een kans om een Disney-princes in te streken. Ariel uit De Kleine Zeemeermin & Jasmine uit Aladdin werden ingesproken door Nederlandse zangeres Laura Vlasblom, terwijl Pia Douwes de stem op zich nam van Pocahontas.  Sneeuwwitje werd allereerst vertolkt door Cecilia Bacj, maar de 5de bioscooprelease in 1984 kreeg Bernadette Kraakman als de nieuwe stem van Sneeuwwitje. Mulan was één van de eerste Disney-prinsessen die een Vlaamse stem kreeg en die eer ging naar Vlaamse Spoed-actrice Karina Mertens. Elke Buyle, Aline Goffin & Deborah De Ridder zijn de recentste Disney-princessende stem Elsa & Anna uit Frozen & Rapunzel uit Tangled.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.