Jan Van Hecke & Sander Gillis gaan op queeste in het Vlaamse Onward als broers Ian & Barley

Disney België maakte zonet de Vlaamse stemmen bekend van de nieuwe Pixar-animatiefilm Onward. Ketnetwrapper Sander Gillis werd gecast naast Jan Van Hecke als de broers Ian & Barley Lightfoot. De knotsgekke broers krijgen op Ian’s 16de verjaardag iets speciaals van hun moeder Laurel: een brief met een spreuk, een toverstaf en een edelsteen die hun overleden vader Wilden hen naliet, en ervoor kan zorgen dat ze nog één dag met elkaar kunnen doorbrengen. Barley, die een grote fan is van de geschiedenis van hun wereld en van magie, heeft er direct zin in, en ook Ian ziet dit als een kans om eindelijk de vaderlijke raad te krijgen waar hij al zo lang van droomt. Maar de spreuk werkt niet zoals ze gehoopt hadden en de jongens vernielen per ongeluk de edelsteen voor het proces volledig doorlopen is. Het gevolg: ze toveren enkel hun vaders zeer levendige benen tevoorschijn.

Verder verleent Isabelle Van Hecke (Huisdiergeheimen 2, Addams Family) haar stem aan de Manticore, ook wel Corey genoemd, een oude krijger van middelbare leeftijd die een mengeling is van een leeuw, een vleermuis en een schorpioen. Zij helpt Laurel mee zoeken naar haar zonen. Daarnaast zijn Thomas Cordie (Geheim Agent Roekoeloos, De Grinch) en sexy BV An Lemmens (Corgi, Finding Dory) te herkennen als Officer Colt Bronco & Officer Specter. We horen ook de stemmen Maja Van Honsté, Liesbeth De Wolf, Kirsten Cools, Peter Van Gucht, Rikkert Van Dijck & Govert Deploige in Onward.

Wanneer de elfen en tienerbroers Ian & Barley Lightfoot onverwacht de kans krijgen om nog één dag door te brengen met hun overleden vader, vertrekken ze op een bijzondere queeste met Barleys busje Guinevere. Net als elke andere queeste is die van hen eentje boordevol spreuken, raadselachtige kaarten, haast onmogelijke obstakels en onvoorstelbare ontdekkingen. Maar dan merkt hun onbevreesde moeder Laurel dat haar zonen vermist zijn en vormt ze een team met de Manticore – deel leeuw, deel vleermuis, deel schorpioen en een oude krijger – om hen te vinden. Gevaarlijke spreuken terzijde kan deze magische dag meer met zich meebrengen dan ze ooit hadden durven dromen.

Onward speelt vanaf 4 maart 2020 in de Belgische bioscopen


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter