Huisdiergeheimen 2 recensie

De Vlaamse Huisdiergeheimen 2 recensieHuisdiergeheimen 2 *** 1/2

Regie: Chris Renaud & Jonathan del Val (Despicable Me)

Met de Vlaamse stemmen van Sven De Leijer, Eline De Munck, Erhan Demirci, Hilde De Baerdemaeker & Hubert Damen

Speeltijd: 86′

Ga kijken als je hield van het vorige Huisdiergeheimen en de betere Illumination-producties zoals De Grinch.

Het verhaal: Max gaat met Duke op vakantie naar het platteland en vraagt Gidget om op zijn favoriete speeltje te letten, terwijl Sneeuwbal zijn superkrachten los laat op New York City met alle gevolgen van dien…

Max, Duke & Liam in nieuwe Huisdiergeheimen 2 recensie

Ons verdict: Illumination is al enkele jaren een aardige reputatie voor zichzelf aan het creëren. Met de Minions-franchise heeft het de kleintjes onder ons reeds gek kunnen maken vanaf dag 1, met Sing & Huisdiergeheimen reeds getoond dat ze een waardige animatiefilm kunnen maken, maar met De Grinch hadden ze voor het eerst een prestatie buiten de Verschrikkelijke Ikke-films te pakken die ook volwassenen ten volle kon overtuigen. Huisdiergeheimen was anno 2016 niet meteen de sterkste uitvoering van het animatiestudio achter Universal, maar de personages smaakten naar meer en dan krijg je met een omzet van zo’n 875 miljoen dollar wereldwijd een vervolg.

Ook deze keer zijn het Gidget, Sneeuwbal, Max, Duke en het nieuwe Hu & Rooster die de harten van het publiek veroveren, want de samenhang tussen 3 grote verhaallijnen is sterk zoek in Huisdiergeheimen 2. En dit neemt zowat 75% van de film in beslag, wat best wel frustrerend is om te volgen gedurende zijn korte tijdspanne van 86 minuten. Al een geluk is er het voortreffelijk einde, die alle schade van voorheen goed maakt en de hele familie over de grond laat rollen van het lachen. Zelfs de after credit scènes zijn een heerlijke variatie op de hedendaagse cinema voor kinderen die perfect aansluit bij de huidige tablet-generatie verslaafd aan vele YouTube-filmpjes & Tumblr-memes. Ook de stukjes anime geven Huisdiergeheimen 2 net dat beetje extra samen met de vele gekke fratsen van de huisdiertjes in de animatiefilm. Tot slot dreigt de titel van de franchise wel wat verloren te gaan met dit vervolg, maar je ziet ons niet klagen met het verhaal dat deze keer een stuk beter is als zijn voorganger.

Besluit: Huisdiergeheimen 2 is na De Grinch een mooie voorzetting van het goede werk dat Illumination levert met zijn nieuwe animatiefilms. Houden zo, jongens!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter