De Grinch recensie

De Grinch recensieDe Grinch *** 1/2

Regie: Yarrow Cheney & Scott Mosier

Met de Vlaamse stemmen van Tom Dewispelaere, Norah Schepens, Pieter Embrechts & Siska Schoeters en de Engelse stemmen van Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Pharrell Williams & Rashida Jones

Speeltijd: 86′

Ga kijken als je hield van andere Illumination-animatiefilms zoals Huisdiergeheimen.

Het verhaal: De chagrijnige Grinch smeedt een plan om kerst te verpesten voor het kerstgekke dorp Whoville.

Ons verdict: Ik heb principieel iets tegen eindejaarsfilms die veel te vroeg uitkomen dan de initiële datum zelf, maar goed. Thanksgiving is gepasseerd en dan mogen de kerstfilms gerust komen. De derde kerstfilm die we dit jaar een kans gaven, was De Grinch en dat was de beste keuze tot op heden.

Tom Dewispelaere als De Grinch in De Grinch recensie

Met een creatieve pen die films zoals Verschrikkelijke Ikke, Huisdiergeheimen, de Minions, Sing & The Lorax neertekende, heeft Universal’s animatiestudio Illumination al getoond dat het een ware uitdager is voor Disney’s Pixar en zijn animatie blijft ook met De Grinch overtuigen. De animatie is met De Grinch & geheel Whoville weer van topniveau en de figuren die het uit zijn mouw schudt zoals het schattige hondje Max, het grappige rendier Fred & het warme meisje Cindy-Lou Who zijn weer geslaagd. De Grinch kent goede humoristische momenten en bevat op geen enkel moment een dipje wat we wel zeer straf vonden. Tot slot kon de verhaallijn in het algemeen wel beter, maar hij blijft wel zeer trouw aan het verhaal van het originele kinderboek door de Amerikaanse schrijver Dr. Seuss.

Kortom, Illumination’s versie van De Grinch is weer een voltreffer en overstijgt het niveau van Sing & Huisdiergeheimen. Een leuke film voor de hele familie!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter