Auwch _ seizoen 3 Telenet Play More recensie

Auwch_ ***1/2

Regie: Geoffrey Enthoven (Hasta La Vista)

Met: Ben Segers, Axel Daeselaire, Elke Van Mello, Ann De Keersmaecker

Speelduur: 6 afleveringen van ca. 25′

Het derde seizoen van Auwch is nu exclusief te zien voor Telenet Play More Abonnees. In 2019 komt het op Vier.

Het verhaal: Vervolg van de doldwaze avonturen van Ben Segers en Axel Daeselaire in relatie- en bv-land … .

Ons verdict: Dezer dagen maakt Telenet promotie met iconische HBO reeksen als The Sopranos en The Wire die volledig zijn te bekijken voor Play (More) abonnees. Groot was onze verbazing om te merken dat Curb Your Enthusiasm niet mee op het menu staat. De ‘cringe’ comedy van en met Larry David is van het grappiste dat sinds de eeuwwisseling te zien was op tv.

Enkele jaren geleden verscheen een Auwch _ een amusant Vlaams doorslagje van de beproefde ‘Curb’ formule. Men neme bekende acteurs, zet aangedikte versies van hun persona neer in een fictieve wereld die verdomd hard op de echte lijkt, en laat ze door sociale eigenaardigheden en misverstanden zichzelf, en andere bevriende schermgezichten te kakken zetten.

Toegegeven, ook in het derde seizoen van Auwch _ wordt nergens het niveau van Curb Your Enthusiasm gehaald. Maar je moet al van goede huize zijn om tijdens de sterkste afleveringen -en het zijn er maar 6 in totaal dit keer, wat sowieso al beter het kaf van het koren scheidt- niet minstens 3 keer in schaterlachen uit te barsten met de situaties waar de sullige Segers en de arrogante Axel in belanden. Uitschieters deze keer zijn de aflevering op de ‘kleine-kempische-kut-boantjes’ en die met het ‘harder deppen met da vochtige doekske man’.

Grote kunst is het allemaal niet, maar wie in deze donkere dagen voor kerst even ongegeneerd wil gieren, kan het slechter treffen dan Auwch _ .

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.