De Vlaamse Verschrikkelijke Ikke 3 recensie

Vlaamse Verschrikkelijke Ikke 3 posterVerschrikkelijke Ikke 3 ***

Regie: Kyle Balda & Pierre Coffin (The Minions, Despicable Me)

Met de stemmen van Steve Carell, Trey Parker & Kristen Wiig / Vlaamse stemmen van Koen Van Impe, Gene Thomas & Tine Embrechts

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van The Minions en andere films van Illumination.

Het verhaal: Gru moet samen met Lucy voor the Anti-Villain League Balthazar Bratt arresteren, maar wordt ontslagen door de nieuwe directrice omdat hij niet slaagt in zijn opzet.

The Minions in Verschrikkelijke Ikke 3

Ons verdict: We weten inmiddels al dat Illumination niet dezelfde kwaliteitsstandaarden aanhoudt als Pixar, maar qua populariteit weten ze de animatiestudio van Disney toch een serieuze zet te geven. Deze Verschrikkelijke Ikke 3 wist immers verrassend genoeg meer centjes op te halen aan de wereldwijde box office tegenover Cars 3 in zijn openingsweek. Het succes van The Minions is dus niet te onderschatten en daar profiteren ook Gru, Dru, Lucy, Margo, Edith & Agnes van. We moeten toegeven dat deze Verschrikkelijke Ikke 3 een stapje in de goede richting is tegenover zijn voorgangers The Minions & Verschrikkelijke Ikke 2, laat staan dat het een niveauverschil is met zwakkere producties van het animatiestudio van Universal Pictures zoals SING & Huisdiergeheimen. De balans tussen de Minions-scènes & het effectieve verhaal zit goed en de nieuwe jaren ’80 schurk Balthazar Bratt is een hele verbetering tegenover El Macho uit de 2de film. De animatie groeit ook gestaag naargelang de franchise meer mature wordt en dat is op zich ook een goede evolutie. Echter stellen we ons de vraag hoe het nu verder moet met de Minions en hun geliefde meester Gru, laat staan dat de originele film die in 3D werkelijk verbluffend was, ooit zal geëvenaard worden.

Kortom, Verschrikkelijke Ikke 3 kan er door, maar doet nog steeds onder aan zijn baanbrekende originele film in 3D.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter