Franchise: The Minions

De top 5 meest succesvolle films van 2015

UGC Antwerpen

De eindresultaten voor 2015 zijn binnen sinds maandag en dit betekent het volgende: Tijd om in kaart te brengen welke films het meeste geld binnen brachten voor de filmproducenten! In Amerika ging Jurassic World met de eer lopen opgevolgd door The Avengers 2: Age of Ultron, terwijl Star Wars VII: The Force Awakens dicht in de buurt komt na allerlei records te breken. Wat denk je dat dit voor België zal zijn? Hier zijn de top 5 meest succesvolle films van 2015: Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2015


Box Office België update (2015 week 31)

België is dol op de Mionions!

België is in de ban van de Minions: de animatiefilm die een prequel is op de Despicable Me-films presteert boven alle verwachtingen in, met nu al een jaaromzet van 5,66 miljoen euro. Ant-Man, Southpaw, Pitch Perfect 2, Pixels , Self/less & Paper Towns konden de gekte van de Minions niet stoppen! Volgens de MoviePulp.be-redactie zal het volgende week Furious 7 (5,91 miljoen euro) passeren, maar Jurassic World blijft toch nog steeds de topper aan de Belgische box office met inmiddels 7,28 miljoen euro omzet. Maar de aandachtige box office-volger moet toch al wel gezien hebben dat ondanks de betere cijfers dan 2014 er geen records gebroken worden aan de Box Office België.
Lees verder Box Office België update (2015 week 31)

Box Office België update (2015 week 28)

The Minions veroveren België

Arnold Schwarzenegger mag misschien terug zijn, maar daar is de wereld niet mee bezig. Nee, het is niet Terminator Genisys die Jurassic World van de toorn stootte in zijn 4de week. De happy helpers van Guru The Minions wisten de voorbije week de cinemazalen in België vol te laden en hoe! Met maar liefst 1,53 miljoen euro opbrengst in zijn openingsweekend is dit het beste resultaat sinds jaren aan de Belgische box office voor een animatiefilm. Enkel de 3de film van Shrek en Kuifje deden het beter in hun eerste week, verder laat het klappers zoals Ice Age, Kung Fu Panda, Finding Nemo & Frozen achter zich en bracht het meer op dan Despicable Me 1 & 2 tesamen in zijn eerste week. Jurassic World mag alleszins niet klagen, want met inmiddels bijna 6 miljoen euro opbrengst na 4 weken haalt het de jaaromzet van Furious 7 bij. Magic Mike XXL was het grote slachtoffer van The Minions met maar 454.810 euro omzet op de 4de plaats na Inside Out. Het is dus duidelijk dat alle moeders liever tijd met de kinderen samenbrengen dan met de vriendinnen naar blote torso’s te staren. Maar Terminator Genisys was de ontgoocheling van week 27, gezien het maar 286.058 euro opbracht in zijn eerste week. Het is duidelijk dat de papa’s dus heel wat minder te zeggen hebben in huis.
Lees verder Box Office België update (2015 week 28)