Franchise: Furious 7

De top 5 meest succesvolle films van 2015

UGC Antwerpen

De eindresultaten voor 2015 zijn binnen sinds maandag en dit betekent het volgende: Tijd om in kaart te brengen welke films het meeste geld binnen brachten voor de filmproducenten! In Amerika ging Jurassic World met de eer lopen opgevolgd door The Avengers 2: Age of Ultron, terwijl Star Wars VII: The Force Awakens dicht in de buurt komt na allerlei records te breken. Wat denk je dat dit voor België zal zijn? Hier zijn de top 5 meest succesvolle films van 2015: Continue reading De top 5 meest succesvolle films van 2015

Box Office België update (2015 week 16)

Furious 7 cast

Niet veel nieuws onder de zon aan de Belgische box office: zowat heel België ging de voorbije dagen naar Furious 7 kijken die inmiddels aan een jaaromzet van 4.574.670 euro zit in België. Home kon tijdens de Paasweken een beetje opstand bieden op plek 2, maar verder bleef het zowat status quo. Insurgent blijft op plaats 3 gevolgd door Cinderella op plek 4. Het nieuwe Shaun the Sheep kwam binnen op plaats 5 met zo’n 151.341 euro omzet in zijn eerste week en 113.811 euro in zijn 2de week. Andere nieuwkomers zoals Pourquoi j’ai pas mangé pon père en Legend of the Neverbeast vechten inmiddels met Focus dat waarschijnlijk aan zijn laatste week top 10 toe is.

Continue reading Box Office België update (2015 week 16)


Box Office België update (2015 week 14)

Furious 7 band banner

Het mag geen verbazing zijn of misschien toch wel: Het 7de deel van de Fast & Furious-franchise breekt potten de voorbije week! Maar liefst 1,86 miljoen euro bracht Furious 7 in het laadje, een lekker resultaat dat het op de 1ste plaats brengt in de Belgische box office. De film die zijn succes ongetwijfeld te danken heeft aan de sterke cast en het sterven van hoofdrolspeler Paul Walker moet weliswaar Fifty Shades of Grey voor laten voor beste openingsweek in 2015. Maar Furious 7 haalde het in zijn thuisland Amerika met meer dan 143.6 miljoen dollar omzet, een absoluut record in termen van april-releases (vorige record stond op 95 miljoen dollar door Captain America: The Winter Soldier). Insurgent schuift deze week over Home & Cinderella op plek 2. De Vlaamse film Foute Vrienden behaalde een mooi resultaat voor de tijd van het jaar op plek 5 met 111.057 euro. The Second Best Exotic Marigold Hotel kwam ook nieuw binnen op een 6de plaats met 108.329 euro. Dummie de Mummie toont maar eens hoeveel Belgen houden van Nederlandse films: het behaalde het slechtste resultaat dat ik ooit gezien heb, nl. 6.126 euro omzet in 1 week.

Continue reading Box Office België update (2015 week 14)

Eerste trailer van Furious 7

Furious 7 banner

De dood van Paul Walker heeft Universal Pictures geen schaamrode wangen gegeven om de inmiddels 7de film van de Fast & the Furious franchise verder te zetten. Toegegeven, de 5de en 6de film die terug naar haar roots ging en een ijzersterke Dwayne Johnson toevoegde aan de cast, zette een indrukwekkende stap voorwaarts (zowel inhoudelijk als aan de box office). Voeg hier & als bad guys, een productiebudget van om en bij de 250 miljoen (een perfect budgetje om jezelf als regisseur James Wan te kunnen veroorloven om wagens uit de lucht te laten vallen) en het kan niet anders dan een hit worden. Furious 7 verschijnt op 3 april 2015 in de Belgische zalen. Geniet onderaan van Furious 7 trailer!
Continue reading Eerste trailer van Furious 7