Franchise: filmjaar 2015

De top 5 meest succesvolle films van 2015

UGC Antwerpen

De eindresultaten voor 2015 zijn binnen sinds maandag en dit betekent het volgende: Tijd om in kaart te brengen welke films het meeste geld binnen brachten voor de filmproducenten! In Amerika ging Jurassic World met de eer lopen opgevolgd door The Avengers 2: Age of Ultron, terwijl Star Wars VII: The Force Awakens dicht in de buurt komt na allerlei records te breken. Wat denk je dat dit voor België zal zijn? Hier zijn de top 5 meest succesvolle films van 2015: Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2015


Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2015

star-wars-7-bannerM4LnM97mad-max-fury-road-bannerjurassic world

Filmjaar 2015 kwam heel traag op gang in de ogen van onze redactie. Maar we zijn blij dat naar gelang 2015 volgde, we toch opnieuw verbaasd werden van de kwaliteit die Hollywood kan brengen en de liefde voor film terugvonden in reboots zoals Mad Max: Fury Road, Jurassic World & Star Wars VII: The Force Awakens. Op onze leeftijd wordt het immers moeilijk om bepaalde klassiekers te overtreffen; maar te zwijgen over het feit dat we door onze drukke levens weinig tijd hebben om films te bekijken in de bioscoop. Netflix met originele producties zoals DareDevil, Tyrant, Jessica Jones, Beasts of No Nation, Narcos, Bloodline & Suits maken het ons bovendien heel moeilijk om uit de luie zetel te komen, hoewel de trage release dates op iTunes ons weer overhalen om vlug onze weg terug te vinden naar onze dichtstbijzijnde bioscoop (doe er iets aan, mannen!). Maar goed, films verslinden we nog steeds a volonté zoals jullie aan de reviews kunnen zien en yes, onze smaken verschillen nog steeds evenveel. Onderaan onze lijsten met top 10 beste films van 2015 + flops. Laat gerust ook je mening achter onderaan.

Lees verder Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 201510 films om naar uit te kijken in 2015

star wars the force awakens posterFast 7jurassic worldterminator genisys poster

Op ons filmjaaroverzicht voor 2014 is het nog enkele weken wachten. Maar om jullie alvast lekker te maken voor filmjaar 2015, de 10 films waar wij het meest naar uitkijken. Vul gerust aan met jullie eigen suggesties. Bij elke film vind je steeds de (op moment van schrijven) Belgische bioscooprelease datum. Let wel, enkel films waarvan er reeds een trailer is verschenen, kwamen in aanmerking. Vandaar de exclusie van bv. de nieuwe James Bond SPECTRE of Tarantino’s The Hateful Eight.

Lees verder 10 films om naar uit te kijken in 2015