Franchise: Star Wars VII The Force Awakens

Deze maand op Netflix België (september 2016)

Deze maand op Netflix België (september 2016)

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en dat betekent een nieuw televisieseizoen! Netflix heeft na zijn zomerse update weer wat nieuws in petto voor het najaar van 2016. We mogen niet vergeten dat het 2de seizoen van Narcos in september van start zal gaan, maar ook films zoals de Star Wars-saga, Zero Dark Thirty & The Big Short werden toegevoegd aan de bibliotheek. Deze behoren dan ook integraal tot onze aanraders van september 2016 op Netflix België!

Lees verder Deze maand op Netflix België (september 2016)


Star Wars VII: The Force Awakens Blu-Ray review

Star Wars 7: The Force AwakensStar Wars: Episode VII: The Force Awakens *****

Regie: J.J. Abrams (Star Trek, Cloverfield, Alias, Mission: Impossible III)

Met Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Harrison Ford, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Carrie Fisher, Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie, Mark Hamill, Max von Sydow,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van de andere Star Wars-episodes zoals Star Wars IV: A New Hope.

Lees verder Star Wars VII: The Force Awakens Blu-Ray review

Box Office België update (2016 week 3)

Star Wars VII Force Awakens banner

Tarantino mocht vorige week misschien een mooi resultaat teweeg hebben gebracht (respectievelijk 472.738 euro in zijn eerste week), het wist niet Star Wars VII: The Force Awakens van de troon te stoten. Wegens de magere opkomst van de voorbije week (Joy kwam nieuw binnen op plek 4 met 161.209 euro) is Star Wars voor zijn 5de week aan de top in de Belgische box office en dat is indrukwekkend. Ook het niveau waaraan de film geld blijft binnenbrengen, slaat alle verbazing: 8,90 miljoen euro na 5 weken. Zo komt de Star Wars-saga met dit 7de deel virtueel in de meest succesvolle films van België aller tijde. Safety First doet het ook nog steeds goed, deze week op plaats 3 en een omzet van 3,57 miljoen euro tot hiertoe. Onze wedstrijd van vorige week wist weliswaar niet zo’n goeie resultaten teweeg te brengen: Er Ist Wieder Da haalde maar 24.276 euro op in zijn eerste week.

Box Office België update (2016 week 1)

star wars hegemonie banner

Het nieuwe jaar is weer mooi van start gegaan en daar heeft de Belgische cinema mooi van geprofiteerd met 13,35 miljoen euro landelijke omzet tijdens de vakantieperiode in België. Het mag niet verbazen dat Star Wars VII: The Force Awakens na de 3de week nog steeds aan de leiding staat, maar 8,12 miljoen euro omzet in zo’n korte tijd is legendarisch voor de Box Office België. Om even in onze archieven te duiken: dit zit nog hoger dan het niveau van een Lord of the Rings, Twilight of Harry Potter na 3 weken! Een absoluut record voor de Box Office België! Ook Safety First die volgens Kinepolis populairder was dan Star Wars in Vlaanderen is aan een mooie verovering bezig: 3,05 miljoen euro in 4 weken. The Hunger Games: Mockingjay Part 2 sluit de top 3 af met een jaaromzet van tot hiertoe 4,66 miljoen euro, maar het moet wel de duimen laten voor de jaaromzet van Spectre die met 7,16 miljoen euro net na Star Wars uitkomt aan de Belgische box office. Snoopy en de Peanuts – De Film kwam vorige week binnen met 421.939 euro omzet op plaats 6 in zijn eerste week. Ontgoocheling van de week was The Big Short die door zijn ongelukkige release date op de 10de plaats 121.522 euro genereerde. Op zich OK, maar gezien de vakantieperiode zat hier meer in.


De top 5 meest succesvolle films van 2015

UGC Antwerpen

De eindresultaten voor 2015 zijn binnen sinds maandag en dit betekent het volgende: Tijd om in kaart te brengen welke films het meeste geld binnen brachten voor de filmproducenten! In Amerika ging Jurassic World met de eer lopen opgevolgd door The Avengers 2: Age of Ultron, terwijl Star Wars VII: The Force Awakens dicht in de buurt komt na allerlei records te breken. Wat denk je dat dit voor België zal zijn? Hier zijn de top 5 meest succesvolle films van 2015: Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2015Wordt Star Wars de grootste blockbuster aller tijde?

Star Wars VII: The Force Awakens racer naar de top van de grootste blockbuster aller tijde

De nieuwe hamvraag van het moment voor vele box office-analisten in Hollywood: Wordt Star Wars VII: The Force Awakens de meest winstgevende film aller tijde? Aan het tempo dat deze nieuwe film in de Star Wars-saga recorden verbreekt, ziet het er naar uit van wel. Star Wars VII: The Force Awakens haalde recent nog een record op kerstdag door meer dan 44,9 miljoen euro op te brengen wereldwijd, nadat het in de Verenigde Staten het dagrecord van zondag, maandag en dinsdag ophaalde. Inmiddels staat de teller wereldwijd op 1.09 miljard dollar na 12 dagen: zo verpulverde het reeds het record van Jurassic World door in minder dan 5 dagen 300 miljoen dollar op te brengen (Jurassic World deed het in 9 dagen). Het is bovendien de enige film in Amerika die meer dan 3 digits ophaalde aan de Amerikaanse box office (respectievelijk +100 miljoen dollar) en heeft het ook het record van grootste wereldwijde IMAX-release met 48 miljoen dollar. De volgende films die in het vizier zijn, met een release in China die nog op de planning 9 januari staat, zijn Titanic & Avatar, maar dan moet het voorbij 2,79 miljard dollar en 2,19 miljard dollar kunnen geraken. Zal het hen lukken? Bij MoviePulp.be juichen we het alleen maar toe, want deze film was gewoon G-E-W-E-L-D-I-G! May The Force Be With You!!!


Box Office België update (2015 week 51)

star-wars-7-banner

Na 4 weken wisten dat het sowieso over & out ging zijn voor The Hunger Games: Mockingjay Part II, gezien Star Wars VII: The Force Awakens vorige week zijn intrede maakte aan de Belgische box office. Alleen waren de verwachtingen hooggespannen over welk resultaat het zou teweeg brengen. Met 2,72 miljoen euro kwam het binnen zoals een bom en torpedeert het naar de 1ste plaats aan de Belgische box office 2015 voor Furious 7 (1,86 miljoen euro), Fifty Shades of Grey (1,78 miljoen euro), Jurassic World (1,57 miljoen euro) en The Minion (1,53 miljoen euro). Sterker nog, het vliegt eveneens de top 3 binnen van beste openingsweekenden aller tijde in België, enkel de Harry Potter-franchise deed beter in de Belgische filmgeschiedenis. Op de 2de plaats bestormde de Vlaamse film Safety First de Belgische box office de voorbije week met 794.531 euro in zijn eerste week, beter als Black en d’Ardennen dit jaar, maar wel slechter als F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General. Een schitterend resultaat dat overschaduwd wordt de Star Wars-hype. Top 5 wordt verder afgesloten door The Hunger Games: Mockingjay Part II, Spectre & The Good Dinosaur. SPECTRE haalt inmiddels een jaarresultaat van 6,38 miljoen euro, terwijl F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General tot hiertoe aftikt op 4,56 miljoen euro. Afgang van de week was de horrorfilm Krampus, die amper 19.888 euro bracht in zijn eerste week aan de Belgische box office.

Star Wars VII: The Force Awakens review

Star Wars 7: The Force AwakensStar Wars: Episode 7 – The Force Awakens *****

Regie: J.J. Abrams (Star Trek, Cloverfield, Alias, Mission: Impossible III)

Met Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Harrison Ford, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Carrie Fisher, Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie, Mark Hamill, Max von Sydow,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van de andere Star Wars-episodes zoals Star Wars IV: A New Hope.

Lees verder Star Wars VII: The Force Awakens review