Franchise: Zero Dark Thirty

Deze maand op Netflix België (september 2016)

Deze maand op Netflix België (september 2016)

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en dat betekent een nieuw televisieseizoen! Netflix heeft na zijn zomerse update weer wat nieuws in petto voor het najaar van 2016. We mogen niet vergeten dat het 2de seizoen van Narcos in september van start zal gaan, maar ook films zoals de Star Wars-saga, Zero Dark Thirty & The Big Short werden toegevoegd aan de bibliotheek. Deze behoren dan ook integraal tot onze aanraders van september 2016 op Netflix België!

Lees verder Deze maand op Netflix België (september 2016)

Deze maand op Netflix België (december 2014)

Geniet van Netflix met de familie tijdens de eindejaarsfeesten

Wat gaat de tijd toch snel. We zijn reeds december en Netflix heeft weer heel wat nieuws voor jullie in petto voor het einde van 2014. Benieuwd wat te kijken tijdens de examens of de eindejaarsfeesten? Zie hier onze selectie van de maand: Marco Polo, The Matrix Trilogy, Zero Dark Thirty & Django Unchained.
Lees verder Deze maand op Netflix België (december 2014)


Zero Dark Thirty review

zero dark thirty posterZero Dark Thirty *****

Regie: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)

Met: Jessica Chastain, Jason Clarke, Kyle Chandler, Mark Strong, James Gandolfini, Joel Edgerton, Chris Pratt

Speelduur: 155′

Ga kijken naar deze compromisloze nagelbijter van een thriller omdat dit simpelweg één van de strafste brokken cinema in jaren is.

Lees verder Zero Dark Thirty review


Nieuwe beelden uit wintertoppers Django Unchained, Zero Dark Thirty en Gangster Squad

Omdat ondergetekende zich vorige week in warmere oorden bevond, hadden jullie nog nieuwe trailers te goed van drie van de meest veelbelovende films van komende winter: Tarantino’s Django Unchained, Bin Laden-thriller Zero Dark Thirty, en Gangster Squad waarvan de release werd uitgesteld door de schietpartij tijdens The Dark Knight Rises prémière deze zomer. Geniet ervan!

Lees verder Nieuwe beelden uit wintertoppers Django Unchained, Zero Dark Thirty en Gangster SquadZero Dark Thirty teaser trailer

De info die vorig jaar werd vrijgegeven in de media over de jacht op terrorist Osama Bin Laden, las zelfs zonder bewerking als het script van een stevige actiethriller. Echt verwonderlijk is het dus niet dat we deze winter een heuse Hollywood verfilming te zien krijgen. Zero Dark Thirty lijkt anders meer te worden dan een schaamteloze pro-Amerika prent à la Act of Valor of Navy SEALS. Daarvoor is Katryn Bigelow een te slimme cineaste. Zeker als je weet dat ze opnieuw samenwerkte met The Hurt Locker-scenarioschrijver Mark Boal. Ook de cast is verrassend low-key, géén The Rock, Vin Diesel of een andere spierbundel (al krijgt B-actieheld Scott Atkins wel een rolletje, red.). Bigelow gaf de voorkeur aan karakteracteurs als Joel Edgerton, Jason Clarke, Mark Strong en Jessica Chastain. Zero Dark Thirty verschijnt wellicht begin 2013 ook bij ons in de zalen. Onderstaande trailer is overigens een schoolvoorbeeld van een goeie teaser: bijzonder intrigerend, maar hij geeft tegelijkertijd niets weg van het plot. Geniet ervan!

Lees verder Zero Dark Thirty teaser trailer