Franchise: Avatar

Nieuwe Avatar-franchise komt vanaf 2020

Disney lost eerste beelden van Avatar 2 dankzij Earth Day

James Cameron’s ambities laten 20th Century Fox en Avatar-fans over de hele wereld wachten, maar nu is er eindelijk duidelijkheid. De nieuwe Avatar’s (respectievelijk 2, 3, 4 & 5) komen op 18 december 2020, 17 december 17 2021, 20 december 2024 & 19 december 2025! Dat kondigde de topregisseur aan in een officieel persbericht. De vertraging komt er vanwege het ambitieuze creatieve proces om het nieuwe Avatar-avontuur te schrijven met als resultaat dat er maar liefst 4 films volgen. Naar onze persoonlijk mening wil de Avatar-franchise eveneens vermijden om in concurrentie te gaan met het populaire Star Wars dat officieel eindigt in december 2019. Er wordt verwacht dat de hoofdcast met namen zoals Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang & Sigourney Weaver mooi paraat staat voor de nieuwe releases. Wie is er wild van deze aankondiging?
Interactieve trailer van Avatar

Screenshot van Interactieve Avatar trailer applicatie
Screenshot van Interactieve Avatar trailer applicatie

Op de officiële website van Avatar kan je momenteel een interactieve trailer downloaden om op uw computer af te spelen. Wat is er zo speciaal aan? Tijdens de trailer kan je de profielen van de verschillende personages Jake Sully (Sam Worthington), Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver), Trudy Chacon (Michelle Rodriguez), Neytiri (Zoe Saldana) en Selfridge (Giovanni Ribisi) uit de film bekijken. De mogelijkheid is vergelijkbaar met sommige Blu Ray extras. Download de interactieve trailer met Adobe AIR technologie hier.James Cameron’s Avatar 3D preview – de eerste impressies

avatar

Met de armharen nog flink rechtop, lichtjes nahijgend van Inglourious Basterds, stapten wij gisteren ook de 3D zaal binnen in onze lokale multiplex, voor een exclusieve preview van het langverwachte SciFi-spektakel Avatar, aangekondigd door een levensechte James Cameron. In tegenstelling tot de suf gehypete trailer stelde deze verre van teleur. Geloof ons, dit heb je nog nooit meegemaakt. Je stapt letterlijk in de film en de (hoewel nog onafgewerkte) meer dan verbluffende CGI. Ze moesten ons na een kwartier bijna de zaal uitsleuren terwijl we (binnensmonds) om meer schreeuwden. Jammer maar helaas, we moeten nog wachten tot 16 december voor meer Avatar.

Lees verder James Cameron’s Avatar 3D preview – de eerste impressiesEerste foto van Sam Worthington in Avatar

avatar

Op 21 augustus verschijnt de langverwachte Avatar trailer online. Ook kan een handvol gelukkigen komende vrijdag wereldwijd een tiental minuten exclusieve 3D beelden uit Avatar gaan bekijken in een selectie aan bioscopen. In Vlaanderen kan je hiervoor terecht in de Kinepolis-bioscopen. Avatar loopt vanaf 16 december in de Belgische zalen. Hiermee zijn we samen met Frankrijk en Egypte (!) koploper op zowel de VS (!) en de rest van de wereld waar ie pas enkele dagen later gereleased wordt. Start believing the hype!