Meer over Avatar (film of serie)

Nieuwe Avatar-franchise komt vanaf 2020

Nieuwe Avatar-franchise komt vanaf 2020

James Cameron’s ambities laten 20th Century Fox en Avatar-fans over de hele wereld wachten, maar nu is er eindelijk duidelijkheid. De nieuwe Avatar’s (respectievelijk 2, 3, 4 & 5) komen op 18 december 2020, 17 december 17 2021, 20 december 2024 & 19 december 2025! Dat kondigde de topregisseur aan in een officieel persbericht. De vertraging komt er vanwege het ambitieuze creatieve proces om het nieuwe Avatar-avontuur te schrijven met als resultaat dat er maar liefst 4 films volgen. Naar onze persoonlijk mening wil de Avatar-franchise eveneens vermijden om in concurrentie te gaan met het populaire Star Wars dat officieel eindigt in december 2019. Er wordt verwacht dat de hoofdcast met namen zoals Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang & Sigourney Weaver mooi paraat staat voor de nieuwe releases. Wie is er wild van deze aankondiging?

Actrice in de Kijker: Zoe Saldana

Naam: Zoë Yadira Zaldaña Nazario
Geboorteplaats: New Jersey, VS
Geboortedatum: 19 juni 1978
Lengte: 1m70 ; Gewicht:
Sterrenbeeld: Tweelingen; Paarde (Aarde)
Burgerlijke status: in een relatie met acteur Keith Britton sinds 2005

zoe-saldana-voor-calvin-klein-envy-ondergoed-wallpaper

Zoe Saldana verdient een plekje in onze rubriek Actrice in de Kijker vanwege haar breakthrough acteerprestaties het voorbije jaar. Ze schitterde volop in de science fiction kaskrakers Star Trek & Avatar en zette de trend verder door een heerlijke rol te spelen in de wraakfilm Colombiana.
Lees verder Actrice in de Kijker: Zoe Saldana

Avatar Blu-Ray review

Avatar****

Regie: James Cameron (T2: Judgement Day*****)

Met: Sam Worthington, Zoe Zaldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez

Speelduur: 165′

Haal deze Blu-Ray in huis als je wil weten wat er nog overblijft van dé meest succesvolle film aller tijden zonder de hype en een 3D-brilletje.

Lees verder Avatar Blu-Ray review

Avatar review

Avatar posterAvatar*****

Regie: James Cameron

Met: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Stephen Lang, Giovanni Ribisi

Speelduur: 161′

Cameron keert terug met een ongezien spektakel dat zich met gemak nestelt in onze top van 2009. Believe the hype! Vanaf 18 december in de bioscoop.

Lees verder Avatar review

Interactieve trailer van Avatar

Screenshot van Interactieve Avatar trailer applicatie
Screenshot van Interactieve Avatar trailer applicatie

Op de officiële website van Avatar kan je momenteel een interactieve trailer downloaden om op uw computer af te spelen. Wat is er zo speciaal aan? Tijdens de trailer kan je de profielen van de verschillende personages Jake Sully (Sam Worthington), Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver), Trudy Chacon (Michelle Rodriguez), Neytiri (Zoe Saldana) en Selfridge (Giovanni Ribisi) uit de film bekijken. De mogelijkheid is vergelijkbaar met sommige Blu Ray extras. Download de interactieve trailer met Adobe AIR technologie hier.

James Cameron’s Avatar 3D preview – de eerste impressies

avatar

Met de armharen nog flink rechtop, lichtjes nahijgend van Inglourious Basterds, stapten wij gisteren ook de 3D zaal binnen in onze lokale multiplex, voor een exclusieve preview van het langverwachte SciFi-spektakel Avatar, aangekondigd door een levensechte James Cameron. In tegenstelling tot de suf gehypete trailer stelde deze verre van teleur. Geloof ons, dit heb je nog nooit meegemaakt. Je stapt letterlijk in de film en de (hoewel nog onafgewerkte) meer dan verbluffende CGI. Ze moesten ons na een kwartier bijna de zaal uitsleuren terwijl we (binnensmonds) om meer schreeuwden. Jammer maar helaas, we moeten nog wachten tot 16 december voor meer Avatar.

Lees verder James Cameron’s Avatar 3D preview – de eerste impressies

Eerste foto van Sam Worthington in Avatar

avatar

Op 21 augustus verschijnt de langverwachte Avatar trailer online. Ook kan een handvol gelukkigen komende vrijdag wereldwijd een tiental minuten exclusieve 3D beelden uit Avatar gaan bekijken in een selectie aan bioscopen. In Vlaanderen kan je hiervoor terecht in de Kinepolis-bioscopen. Avatar loopt vanaf 16 december in de Belgische zalen. Hiermee zijn we samen met Frankrijk en Egypte (!) koploper op zowel de VS (!) en de rest van de wereld waar ie pas enkele dagen later gereleased wordt. Start believing the hype!

Avatar Comic Con 2009 panel

James Cameron, Sigourney Weaver en de rest van cast en crew lossen eindelijk iets meer tijdens de persconferentie op de Comic Con 2009 over het eeuwenlangverwachte 3D SciFi-spektakel, Avatar, zonder de minste twijfel dé event-film van komende winter. In de zalen vanaf 16 december.
Bring on the frakkin’ trailer already!

Eerste concept art voor James Cameron’s 3D spektakel Avatar

Avatar komt pas tegen kerst in onze zalen, en op de eerste echte beelden blijft het wachten, maar het staat nu al vast dit één van dé films van 2009 wordt. Sommige vakbladen maken zelfs melding van een cinematografische revolutie vergelijkbaar met de opkomst van het geluid in de film. Benieuwd of James Cameron de torenhoge verwachtingen zal weten in te lossen. Het prijskaartje zal er alvast naar zijn. Avatar wordt nu al de duurste film aller tijden genoemd. Vanaf 16 december in een 3D zaal near you.

avatar-art

Lees verder Eerste concept art voor James Cameron’s 3D spektakel Avatar