James Cameron’s Avatar 3D preview – de eerste impressies

avatar

Met de armharen nog flink rechtop, lichtjes nahijgend van Inglourious Basterds, stapten wij gisteren ook de 3D zaal binnen in onze lokale multiplex, voor een exclusieve preview van het langverwachte SciFi-spektakel Avatar, aangekondigd door een levensechte James Cameron. In tegenstelling tot de suf gehypete trailer stelde deze verre van teleur. Geloof ons, dit heb je nog nooit meegemaakt. Je stapt letterlijk in de film en de (hoewel nog onafgewerkte) meer dan verbluffende CGI. Ze moesten ons na een kwartier bijna de zaal uitsleuren terwijl we (binnensmonds) om meer schreeuwden. Jammer maar helaas, we moeten nog wachten tot 16 december voor meer Avatar.

In Avatar maken we kennis met de verlamde marinier Jake Sully (Sam Worthington uit Terminator Salvation) die bij wijze van experiment wordt veranderd in een zgn. Avatar, een alien. Samen met enkele andere ‘Chinese vrijwilligers’ wordt hij naar de planeet Pandora gestuurd om deze te koloniseren. Sully en de anderen belanden in een guerilla-oorlog met Na’vi, de lokale bevolking die ver vooruit is op de mensheid. Naast Worthington bestaat de cast onder meer uit Sigourney Weaver, Zoe Zaldana, Michelle Rodriguez en Stephen Lang.

Bekijk nog een keer de trailer, maar geloof ons: Dit moet en wil je zien op het grote scherm, in digitale 3D!

3 thoughts on “James Cameron’s Avatar 3D preview – de eerste impressies”

  1. Positief: geweldige 3D beelden; de muziek (James Horner).

    Negatief: de storende ondertitels; actiescenes in 3D zijn praktisch niet te volgen.

  2. @Stijn: de meeste mensen zullen echter steeds ondertitels nodig hebben, temeer omdat de Na’vi soms hun eigen ‘fictieve’ taaltje spreken. Maar je hebt gelijk: ze staan enigszins in de weg in 3D.

    @Luc: Ik zou er toch stilaan aan wennen, want verwacht wordt dat binnen dit en 5 jaar, zowat alle ‘grote’ films in 3D zullen uitgebracht worden. Er zijn zelfs al TVs met 3D capaciteit … . Maar ook ik wacht nog steeds op 3D films zonder brilletje (komt er meer dan waarschijnlijk ook aan id nabije toekomst)

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.