The Wrestler Blu-ray review

wrestlerThe Wrestler***

Regie: Darren Aronofsky

Met: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Todd Barry

Speelduur: 110′

Een ongeziene comeback van Mickey Rourke!

Het verhaal: Eind jaren tachtig was Randy “The Ram” Robinson (Mickey Rourke) een succesvol professioneel worstelaar. Nu – twintig jaar later – teert hij nog steeds op zijn succes van vroeger door shows te geven voor een handvol fanatieke fans. Maar diep vanbinnen is Randy een erg eenzaam en gebroken man…

wrestler_2

Ons verdict: Als u vorig jaar onder een steen vertoeft heeft, dan zal het u ongetwijfeld ontgaan zijn dat The Wrestler verschenen is. Deze film over de aan lager wal geraakte worstelaar die nog eens een gooi naar een comeback wil doen, werd gezien als één van de beste van het jaar en groeide parralel met de film uit tot een ongeziene comeback voor de aan lager wal geraakte acteur Mickey Rourke. Hoewel The Wrestler onder ontelbare prestigieuze filmprijzen werd bedolven, maar door de Oscars werd de film een beetje over het hoofd gezien. Dit is deels terecht, want ondanks dat Aranofsky zijn film een origineel wrang nasmaakje meegeeft op het einde, teert de prent bijna uitsluitend op de acteerprestaties. Opgepast, Rourke verdiende zonder twijfel een Oscar, alsook Marisa Tomei en zelfs Evan Rachel Wood, maar toch kan de film niet helemaal overtuigen. De emotionele impact blijft op het einde wat uit en hier en daar sleept The Wrestler iets te lang aan. Maar iedere rechtgeaarde cinefiel moet deze prent wel eens gezien hebben voor de verbluffende en meeslepende vertolking van Mickey Rourke!

De Blu-ray: Het 2.35:1 HD-beeld is netjes, met een prima scherpte en contrast. Er is hier en daar wel wat filmische korrel aanwezig, maar dit draagt enkel maar bij tot de algemene sfeer van de film. Vuiltjes en beschadigingen zijn niet aan de orde. De Engelse DTS-HD 5.1-track stelt eveneens niet teleur en is een aangenaam klinkende geluidsmix, met heldere en goed verstaanbare dialogen en een voldoende dynamiek tijdens de worstelscènes. Ruis vormt geen enkel probleem. Er zijn enkele prima extra features aanwezig, zoals de drie kwartier durende documentaire “Within the Ring”, waarin je leert hoe de film tot stand is gekomen. Verder is er bijna negentig minuten aan interviews aanwezig, waaronder enkele heerlijke Mickey Rourke segmenten. Een collectie promotionele trailers sluiten het geheel waardig af!

Bekijk hier nog een de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter