Avatar Blu-Ray review

Avatar****

Regie: James Cameron (T2: Judgement Day*****)

Met: Sam Worthington, Zoe Zaldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez

Speelduur: 165′

Haal deze Blu-Ray in huis als je wil weten wat er nog overblijft van dé meest succesvolle film aller tijden zonder de hype en een 3D-brilletje.

Het verhaal: De aarde in een verre toekomst. Jake Sully (Sam Worthington) heeft net zijn identieke tweelingsbroer ten grave gedragen en krijgt van de Amerikaanse overheid de kans om diens plek in te nemen in een levensbelangrijke missie op de verre planeet Pandora…

Ons verdict: Net als de halve wereldbevolking waren wij rond kerst vorig jaar danig onder de indruk van deze Avatar, een 3D spektakelstuk zonder weerga, dat van naar de bioscoop gaan opnieuw een evenement maakte, getuige ook de indrukwekkende box-office (+ 3 miljard $ and counting). Maar wat blijft na de hype én zonder 3D brilletje nog over van dit high tech epos? Wel, meer dan je zou verwachten. Toegegeven, zonder het 3D-effect springt het voorspelbare, relatief ééndimensionale verhaaltje meer in het oog dan voordien (vandaar het verlies van een * ivm onze bios review van Avatar), en ook het middenstuk van de film had makkelijk een half uur korter gekund. Voor de rest blijft Avatar een blockbuster van formaat, met goeie acteurs (met de geweldige bad guy Stephen Lang , en de CGI Zoe Zaldana op kop), een compleet originele SciFi-setting, kletterende actie waar je mond van openvalt, en bovenal visuele effecten die de filmgeschiedenis -nu al- hebben veranderd.

Jammer genoeg verdient deze gehaaste Blu-Ray release iets minder lof. Jazeker, het beeld én geluid is top. Het zou maar erg zijn voor een release van dit formaat. Maar wie zoekt naar extra’s (een film als dit verdient gewoon een diepgravende making-of van minstens 2 uur) of grensverleggende interactieve features zal bedrogen uitkomen. Het enige wat je bij deze Blu-Ray mag verwachten is een DVD-versie van Avatar. Maar wat is in hemelsnaam het nut als je de HD-versie al gekocht hebt? Kortom, doe zoals wij -huur deze blu-ray- en wacht op de extended cut (met een vrachtlading aan extra’s) die beloofd is voor november, vooraleer je je zuurverdiende euro’s hieraan spendeert. Op de 3D-versie is het wellicht nog minstens 2 jaar wachten, 3D TVs moeten eerst ingeburgerd geraken, als dat er überhaupt ooit van komt.

Bekijk alvast de uitgebreide Blu-Ray trailer:

2 gedachten op “Avatar Blu-Ray review”

  1. Uitstekende recensie K!

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter