Furious 7 review

Furious 7 posterFurious 7 *** 1/2

Regie: James Wan (Saw, The Conjuring)

Met Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Kurt Russell, Tony Jaa, Djimon Hounsou, Noel Gugliemi,…

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van Die Another Day & Fast & Furious 6.

Het verhaal: Nadat de groep autoliefhebbers afrekende met Owen Shaw in Fast & Furious 6 komt ditmaal zijn grote broer met een zwaar militair verleden Deckard Shaw het leven zuur maken van Toretto, O’Brien & co. Hij pakt in één keer Hobbs aan door binnen te stormen in diens kantoor en zo de gegevens te vinden van de Furious-familie.

Furious 7 cast kijkt naar hun home town Los Angeles

Ons verdict: 7 Fast & Furious-films… I am not shitting you! Nee, mensen zijn de franchise nog niet beu. Na 2 teleurstellende vervolgen op de originele The Fast and the Furious-film, besliste regisseur Justin Lin om de franchise terug leven in te blazen door de originele cast terug te brengen. Een succesvolle formule die enkel maar is gegroeid door nieuwe personages zoals Dwayne Johnson als Hobbs toe te voegen en zo iedereen weer naar de bioscoop te lokken. Grote publiekstrekker ditmaal is Jason Statham & Tony Jaa, de perfecte actiehelden om deze franchise tot een nieuwe record te brengen. In België alleen was de vorige film een schot in de roos (bekijk de box office resultaten hier) en het zal deze keer niet anders zijn met een bomvolle zaak in The Fast & Furious-night te Kinepolis Antwerpen. Voor ons persoonlijk was Fast Five het beste vervolg dat er tot nu toe is gemaakt en dat blijft ook zo.

Furious 7 onder handen van de fenomenale horror-regisseur James Wan start goed met een knipoogje naar het vorige oeuvre van The Stath (meer bepaald Crank), maar spijtig genoeg haal Jason niet echt het niveau in deze film dat we van hem gewoon zijn. Hetzelfde geldt voor Tony Jaa (beide actiehelden laten buiten de actie in de trailer niets nieuws zien), het is vooral Kurt Russell die verrassend uit de hoek komt. Vin Diesel, Dwayne Johson & Michelle Rodriguez doen wel waar ze goed in zijn: de alfamannetjes spelen. En Ludacris & Tyrese Gibson ook: flauwe grapjes maken. Niet veel nieuws onder de zon.

Wat maakt deze Furious 7 dan wel opmerkelijk? Zonder twijfel het eerbetoon aan de overleden Paul Walker, in deze film verschillende keren vertolkt door zijn broers. Het einde van de film is helemaal toegekend aan hem en tijdens de film wordt er meermaals gehint naar diens overlijden. Niet moeilijk dat de première-avond emotioneel geladen was. Nog dingen die de moeite waren? Zeker, als je denkt dat de vorige films met gekke stunts afkomen, dan heb je dit deel nog niet gezien: vallende auto’s uit een vliegtuig, moordende helicopters & drones, peperdure wagens vliegend tussen gebouwen, deuren als sleeën,… Amerikaanser kan het niet! Zoals gewoonlijk dus een hoog blockbuster-gehalte dat doet denken aan 007’s Die Another Day. Maar zoals steeds vraag geen ingewikkeld verhaal, want je kan het scenario volgens mij op 1 blaadje papier schrijven. But who cares, it’s Fast & Furious!

Kortom, ben je een fan van Paul Walker, Fast & Furious en auto’s? Wacht dan niet langer, want de familie in Furious 7 staat te wachten. Benieuwd onderaan van Furious 7 clips Hook em Up, Transport Fight & Hobbs and Shaw Fight:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

9 gedachten op “Furious 7 review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter