Kung Fu Panda review

Kung Fu Panda posterKung Fu Panda***

Regie: Mark Osborne & John Stevenson

Met de stemmen van Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu, …

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van andere animatiefilms uit de Dreamworks doos zoals Ice Age & Madagascar.

Het verhaal: Po is een dikke luie pandabeer die in de ban is van kung fu. Tegen zijn zin werkt hij als kok in een noedelrestaurant van zijn vader. Op een dag wordt er een groot feest gegeven om de Drakenkrijger te verkiezen tussen de legendarische Furious Five die de kwaadaardige Tai Lung moeten tegenhouden. Wonder boven wonder wordt Po geselecteerd om deze krijger te worden…

Kung Fu Panda personages: Po, Shifu, Tigress, Crane, Mantis, Viper en Monkey

Ons verdict: Animatiefilms zijn goed in trek het laatste decennia: ze trekken een groot publiek aan, omdat ze toegankelijk zijn voor de hele familie. Kung Fu Panda is één van die kleine animatiefilms van Dreamworks (dezelfde als Ice Age en Madagascar) waar relatief weinig publiciteit rond is gemaakt, maar de publiciteit dat het heeft gelanceerd viel meteen in de smaak (SkaDoosh!).

Kung Fu Panda is een typisch voorbeeld in zijn genre: Leuke graphics, grappige stoten, hilarische personages,… You know the deal! Is hij origineel? Nee, niet bepaald, maar hij is zeker en vast grappig. En je krijgt er bovendien met die tragische momenten gratis een typisch ‘Disney-krop-in-de-keel’-gevoel bij. Met stemmen zoals steracteurs zoals Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan en Lucy Liu mag het niet verbazen dat Kung Fu Panda leuke entertainment is voor de hele familie (zelfs als iedereen in de familie boven de 20 jaar is).

Kortom, deze animatiefilm moet je een keer op dvd bekijken. Hij is geen must voor de cinema, maar als je niet kan wachten, hou ik je zeker en vast niet tegen. Onderaan de trailer nog een keer van Kungu Fu Panda:

4 thoughts on “Kung Fu Panda review”

  1. Gèèn must in de cinema? Zekers NIET waar!!! Deze hilarische panda is zeker & vast de moeite op het witte doek met zen uitstekende animatie en aktie. Een must voor jong & oud en iedereen die zich nog jong voelt.. ;-)

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.