Dit waren de toppers aan de Belgische box office in 2014

Bioscoopkassa's in KinepolisNu 2015 goed op gang is en de mensen in België terug aan het werk zijn, krijgen we eindelijk inzicht in hoe de films het hebben gedaan in 2014. In de VS ging Marvel’s Guardians of the Galaxy lopen met de eer om de meest succesvolle box office hit te zijn van het voorbije jaar (gevolgd door Hunger Games 3 & Captain America: The Winter Soldier), maar is dit ook zo voor België? Nee, de Belg heeft een iets wat andere smaak… Hier is de top 5 van de Belgische box office 2014:

THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES (5.4 miljoen euro)

The Hobbit 3 banner

Zoals vorig jaar doet de nieuwe Lord of the Rings-franchise het goed in België. Zou het te maken hebben met het feit dat de grootste Hobbit-fan zich in België bevindt? Ongetwijfeld! Met een mooie 5.4 miljoen euro doet dit 3de deel het wel opvallend minder goed dat zijn voorgangers: The Hobbit: An Unexpected Journey haalde tot hiertoe het record van 7 miljoen euro, terwijl The Hobbit: The Desolation of Smaug net onder dit resultaat bleef met 6.9 miljoen euro omzet in België. In die zin is het resultaat van dit 3de deel best wel teleurstellend, maar het kan zijn dat deze film nog wat later wordt gezien door het publiek en daardoor zijn resultaten zal inhalen.

THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART I (4.9 miljoen euro)

The Hunger Games: Mockingjay Part I

De franchise van The Hunger Games lijkt wel de eeuwige verliezer van The Hobbit te zijn in België. Hoewel The Hunger Games-franchise het stevig doet in de Verenigde Staten moest The Hunger Games: Mockingjay Part I zoals vorige jaar het kroontje doorgeven aan The Hobbit-franchise in de laatste weken van het jaar. Voor 2015 hebben ze geen concurrentie meer van The Hobbit, maar met andere kleppers zoals Star Wars & The Avengers: Age of Ultron zou het een verrassing zijn dat The Hunger Games: Mockingjay Part II op de eerste plek terecht zal komen in 2015. We houden het alleszins nauwlettend in de gaten! Het record van de franchise in België staat momenteel op naam van The Hunger Games: Catching Fire met een mooie 6 miljoen euro omzet in 2013 tegen 4 miljoen euro omzet voor The Hunger Games in 2012.

THE WOLF OF WALL STREET (4.5 miljoen euro)

Leo in The Wolf of Wall Street

Eén van de favoriete films van het jaar door meerdere van onze redactieleden is het een schande dat The Wolf of Wall Street nooit een Oscar heeft mogen ontvangen. Quotes uit de film gingen zoals zoete broodjes over de toonbank op de sociale media en de resultaten liegen er niet om. Tot de laatste 2-3 weken was deze Wolf of Wall Street een absolute topper aan de Belgische box office. Rond de zomer kwam Lucy nauw aanzetten, maar heeft uiteindelijk de brui moeten geven. Proficiat aan Martin & Leo!

LUCY (4.2 miljoen euro)

Scarlett Johansson

Lucy moet toch wel de verrassing van het jaar zijn geweest: Franse golden boy Luc Besson maakt een ‘comeback’ als regisseur en haalt meteen het beste resultaat ooit zowel in België, Europa als de VS. Mede dankzij het charisma van de mooie Scarlett Johansson die één van de rollen van haar leven neerzet in deze film. Een absolute aanrader om op DVD- of Blu-Ray te bezitten zoals we hier reeds hebben geproclameerd, is dit een terecht top 5 aan de Belgische box office.

THE MAZE RUNNER (3.8 miljoen euro)

The Maze RunnerOp de 5de plaats was het nog behoorlijk spannend met heel wat animatiefilms zoals Rio 2 & How To Train Your Dragon 2 die het behoorlijk goed doen aan de Belgische box office. Maar te zwijgen over kleppers zoals X-Men: Days of Future Past, Dawn of the Planet of the Apes en Divergent. Tevergeefs, want het is uiteindelijk toch de tienerfilm The Maze Runner geworden. Hebben ze het te danken aan de nieuwe Barco Escape-technologie waarvoor deze film een test was? Zeker de laatste paar euro’s meer hebben ervoor gezorgd dat The Maze Runner op de valreep in de top 5 terecht kwam. Het is alleszins veelbelovend om te weten dat deze film het beter deed dan de originele Hunger Games. We zijn benieuwd naar de impact van vervolgfilms van deze tienerfranchise in 2015!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter