Franchise: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Dit waren de toppers aan de Belgische box office in 2014

Bioscoopkassa's in KinepolisNu 2015 goed op gang is en de mensen in België terug aan het werk zijn, krijgen we eindelijk inzicht in hoe de films het hebben gedaan in 2014. In de VS ging Marvel’s Guardians of the Galaxy lopen met de eer om de meest succesvolle box office hit te zijn van het voorbije jaar (gevolgd door Hunger Games 3 & Captain America: The Winter Soldier), maar is dit ook zo voor België? Nee, de Belg heeft een iets wat andere smaak… Hier is de top 5 van de Belgische box office 2014: Lees verder Dit waren de toppers aan de Belgische box office in 2014

Box Office België update (2015 week 1)

Hobbit 3 banner

De eerste bioscoopweek van het jaar brengt op zich geen verrassingen: The Hobbit 3 blijft een stuk in het rode tapijt scheuren aan de Box Office België. De voorbije weken probeerde Ridley Scott’s Exodus: Gods and Kings het vuur aan de schenen van The Hobbit te brengen, maar het belandde tevergeefs op een 2de plek met 363.242 euro omzet (in week 51 moest het zelfs Paddington terug voorlaten). Hetzelfde lot is Unbroken geschiet die op de 2de plek binnenkwam met een mooie resultaat van 232.511 euro, meteen een schot in de roos voor Angelina Jolie! Bowling Balls wist niet het succes van FC De Kampioenen van vorige jaar te overtreffen: in week 51 kwam het binnen op 5 met een leuke 289.232 euro omzet. Ontgoocheling van de voorbije weken was toch Dumber and Dumber To die nieuw binnenkwam in week 51 op een 7de plaats met een magere 176.516 euro omzet voor een Amerikaanse release (waarschijnlijk te maken met het feit dat deze film reeds weken in Nederland speelde). Het moest zelfde het Franse La Familie Bélier achter zich laten vorige week. Annie brak ook geen potten met een opbrengst van 356.601 euro year-to-date.


Box Office België update (2014 week 50)

Hobbit 3 banner

We wisten dat het kwaad enigzins geschiet was met het persbericht van Fox een paar dagen terug, maar nu hebben we eindelijk details uit de Belgische box office. De slotfilm van het Lord of the Rings franchise, The Hobbit: The Battle of The Five Armies, heeft The Hunger Games: Mockingjay Part I naar de 2de plaats verdreven met een absoluut topresultaat van 1.68 miljoen euro omzet! Het 3de deel van The Hunger Games heeft toch een mooi resultaat neergelegd en versloeg in week 48 Asterix (plaats 3), John Wick (4), The Judge (plaats 6) en in week 49 de animatiefilms Paddington (2de plaats) & The Penguins of Madagascar (3de plaats). De Nederlandstalige films deden het de voorbije weken maar zus en zo: Waste Land ging volledig ten onder met een erbarmelijk resultaat van 8.740,42 euro, Gooische Vrouwen 2 (die de beste film van 2014 dreigt te worden) haalde een magere 31.321 euro op plaats 12 en ook Brabançonne brak geen potten in deze week (6de plaats met 85.289 euro).

The Hobbit: The Battle of the Five Armies heeft grootste opening van 2014

The Hobbit 3 - banner 4

Het is momenteel even blind kijken wat de Belgische box office betreft, maar 20th Century Fox wist ons wel te vertellen in een officieel persbericht dat het 3de deel van The Hobbit een stevige voet neerzit in de Belgische bioscoopzalen. Op het openingsweekend haalde het 1.683.208 euro omzet binnen en bijna 200.000 bezoekers wist het te trekken naar de Belgische bioscopen. Een verbluffend resultaat! Dit maakt het dan ook de beste Hobbit-film van de 3, want The Hobbit: The Desolation of Smaug haalde 1,543,002 euro binnen, terwijl The Hobbit: An Unexpected Journey 1,522,303 euro in het laadje bracht. België volgt zo de trend van de wereld waar dit 3de deel sowieso ook potten zal breken. Er zijn geen gegevens voor België beschikbaar van The Lord of the Rings-films, maar we weten wel dat de vorige Hobbit-films het niveau van The Lord of the Rings: The Return of the King niet konden voorbijsteken. Het record staat op ~10 miljoen dollar in België versus ~8-8.5 miljoen dollar voor de Hobbit 1 & 2. Gaat The Hobbit: The Battle of the Five Armies het beter doen dat The Lord of the Rings: The Return of the King? Wat denk jij? Volg de box office op de voet dankzij MoviePulp.be.