The Hobbit The Desolation of Smaug Blu-Ray review

the hobbit the desolation of smaug blu ray coverThe Hobbit The Desolation of Smaug ***1/2

Regie: Peter Jackson (Lord of The Rings)

Met: Martin Freeman, Richard Armitage, Ian McKellen, Luke Evans, Evangeline Lilly

Speelduur: 160′

Bekijk deze spektakel fantasy nu op Blu-Ray, DVD of via video-on-demand als je houdt van de vorige Hobbit film en de Lord of The Rings trilogie.

Het verhaal: De hobbit Bilbo en de dwergen onder leiding van Thorin zijn nog steeds samen met de tovenaar Gandalf onderweg om het land van dwergen opnieuw op te eisen, maar onderweg stoten ze op de draak Smaug die het goud van de dwergen bewaakt … .

evangeline lilly in the desolation of smaugOns verdict: The Hobbit An Unexpected Journey was een teleurstelling van formaat. Hoewel visueel verbluffend bij momenten reikte hij nog niet aan de voetzolen van de magistrale Lord of The Rings trilogie. Meer zelfs, de vorige Hobbit was er rechtstreeks verantwoordelijk voor dat ik de opvolger The Hobbit The Desolation of Smaug semi-bewust niet ben gaan bekijken op het witte doek. Iets wat ik me nu -halvelings- beklaag.

Jazeker, The Hobbit The Desolation of Smaug is terug een duidelijke stap voorwaarts voor Peter Jackson. Anders dan bij de voorganger schiet het verhaal uit de startblokken van de eerste spectaculaire minuten, en dendert ie grotendeels met een rotvaart verder. Met name de achtervolging met de tonnen, is van bij het spectaculairste en meest schaamteloos entertainende van de hele Tolkien/Jackson-saga. Martin Freeman bewijst opnieuw dat hij perfect gecast is als de Hobbit Bilbo, en Richard Armitage krijgt iets meer ademruimte om zijn helfdhaftige dwergenkoning Thorin vorm te geven. En zowel Evangeline Lilly als Luke Evans lenen charismatische star quality tussen een overdaad aan dwergen.

The Hobbit The Desolation of Smaug is echter verre van perfect. De terugkeer van LOTR-held Orlando Bloom voelt geforceerd aan. Smaug de draak mag dan razend knap geanimeerd zijn (en spreken met de bariton van Benedict Cumberbatch, red.), nergens gaat er de dreiging van uit van pakweg Sauron. Dat geldt trouwens voor de hele film. Hoe hard Peter Jackson en zijn duizenden cast en crew leden ook willen, het niveau en de magie van Lord of The Rings wordt maar zelden geëvenaard. The Hobbit The Desolation of Smaug is het levende bewijs dat de beslissing om een dun (in essentie kinder-) boekje om te turnen tot een trilogie géén geweldig idee was. Ondanks een rotvaart, én naar de normen van deze franchise beperkte speelduur van dik 2,5 uur voelt de film zeker in zijn laatste uur té lang aan. Het helpt ook niet dat hij wanneer het dan eindelijk echt spannend wordt, nogal abrupt stopt. Al doet die cliffhanger ons wel uitkijken naar het derde en laatste deel The Hobbit There and Back Again dat er eind dit jaar aankomt.

Bekijk alvast een korte featurette over één van de leukste scènes uit The Hobbit The Desolation of Smaug.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter