Franchise: The Wolf of Wall Street

Nieuw op Netflix België (mei 2017)

Nieuw op Netflix België (mei 2017)

Het ziet er naar uit dat mei een topmaandje gaat worden op Netflix België! We krijgen aan het einde van de maand immers het nieuwe seizoen van House of Cards te zien en het einde van Bloodline wordt eveneens aan het einde van de maand met spijt in ons hart ingezet. De commerciële toon wordt weliswaar niet verlaten met maar liefst 3 Pirates of the Caribbean-films die naar Netflix komen in mei, maar dat gaan we jullie niet aanraden. Hier zijn onze Netflix-aanraders voor de maand mei: The Wolf of Wall Street, War Machine, Bloodline & House of Cards S5.

Lees verder Nieuw op Netflix België (mei 2017)

Dit waren de toppers aan de Belgische box office in 2014

Bioscoopkassa's in KinepolisNu 2015 goed op gang is en de mensen in België terug aan het werk zijn, krijgen we eindelijk inzicht in hoe de films het hebben gedaan in 2014. In de VS ging Marvel’s Guardians of the Galaxy lopen met de eer om de meest succesvolle box office hit te zijn van het voorbije jaar (gevolgd door Hunger Games 3 & Captain America: The Winter Soldier), maar is dit ook zo voor België? Nee, de Belg heeft een iets wat andere smaak… Hier is de top 5 van de Belgische box office 2014: Lees verder Dit waren de toppers aan de Belgische box office in 2014


Dit zijn de meest illegaal gedownloade films van 2014

Illegal download

Met digitale alternatieve zoals Netflix & iTunes en relatief goedkope oplossingen om naar de bioscoop te kunnen gaan (UGC Unlimited) tegenover het buitenland, begrijp ik persoonlijk niet echt waarom de trend van illegaal downloaden nog steeds zo hoog is in België. Toegegeven, er zijn een aantal gaten, ik denk maar aan Sin City: A Dame to Kill For die zo snel de bioscoop uit was en nog niet uit is op Blu-Ray & DVD, The Interview waarover zoveel heisa is en we in België naar mogen raden, maar voor ons is het toch deels onbegrijpelijk om een film zoals The Wolf of Wall Street niet in de bioscoop te zien of op Blu-ray te bezitten. That being said, het leven is al duur genoeg en de trend zet zich verder met deze films dat het slachtoffer zijn geweest dit jaar dankzij Variety: The Wolf of Wall Street, Frozen en RoboCop (dit is zowel de originele als nieuwe versie die gedownload werd) die allemaal circuleren rond de 30 miljoen downloads. Volledige lijst onderaan.

Lees verder Dit zijn de meest illegaal gedownloade films van 2014

Box Office België update (2014 week 5)

The Wolf of Wall Street banner

Er lijkt geen stoppen aan het succes van The Wolf of Wall Street! In België heeft hij al een omzet van 3 miljoen euro binnengehaald in 4 weken en het hield in de voorbije weken Jack Ryan: Shadow Recruit, 12 Years a Slave, I, Frankenstein & Homefront vanop een serieuze afstand. Met dit resultaat komt het al hoger uit dan Django Unchained die vorig jaar rond dezelfde periode ook een hit was in de Belgische bioscoopzalen (lees meer hier). Noemenswaardig is ook de sterke 3de plaats van de Vlaams film De Behandeling met een mooie 185.000 euro omzet in zijn openingsweekend. Films zoals Oldboy, Grudge Match en Nymphomaniac: Part 2 werden de voorbije weken een ramp met nog geen 60.000 euro winst per film.


Box Office België update (2014 week 2)

The Wolf of Wall Street banner

Na een stevig marketingbudget heeft The Wolf of Wall Street de voorbije week de top gehaald in de Belgische cinemazalen. Het versloeg daarbij FC De Kampioenen (3 weken stond het op de eerste plaats) en The Hobbit: The Desolation of Smaug in zijn eerste week met een omzet van een mooie 738.000 euro. Frozen doet het nog steeds goed met een sterke 4de plaats na 6 weken. De voorbije weken kwamen zowel Nymphomaniac vol. 1, The Secret Life of Walter Mitty, Delivery Man en Paranormal Activity: The Marked Ones op zwakke plaatsen terecht.

De mooie Margot Robbie in The Wolf of Wall Street clips

Margot Robbie in The Wolf of Wall Street

Bij MoviePulp zijn we laaiend enthousiast over de nieuwste Martin Scorsese en eveneens de mooie Australische actrice Margot Robbie. Gekend van onder meer Pan-Am en About Love maakt ze een stevig debuut in The Wolf of Wall Street. Onderaan kan je de clips Water Fight en Nothing But Short Skirts uit The Wolf of Wall Street van haar bewonderen:

Lees verder De mooie Margot Robbie in The Wolf of Wall Street clipsLeonardo DiCaprio in de trailer voor The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese

Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street

Na halfgeslaagd uitstapje naar de (3D)wereld van de familiefilm, is Martin Scorsese terug met het soort film dat van hem de-grootste-nog-levende-regisseur-ter-wereld maakte. The Wolf of Wall Street moet doen voor beursmakelaars wat Casino deed voor de gokkers in Las Vegas. En het moet gezegd worden The Wolf of Wall Street oogt nu al fantastisch. Onder meer Leonardo DiCaprio en Matthew McConnaughey lijken de tijd van hun leven te hebben in dit waargebeurde verhaal vol overdaad en corruptie. The Wolf of Wall Street verschijnt bij ons wellicht rond kerstmis.

Lees verder Leonardo DiCaprio in de trailer voor The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese