Robocop review

Robocop posterRobocop ***

Regie:

Met , , , , , ,…

Speeltijd: 117′

Ga kijken als je hield van Dredd.

Het verhaal: De ambitieuze agent Alex Murphy wordt in 2028 omgebracht in een bom-explosie in zijn huis te Detroit en gezien Omnicorp‘s ambitie om robots in te zetten voor de veiligheid van de Amerikaanse burgers te garanderen, maken ze van hem een experiment: zijn brein en geest wordt in een machine geplaatst dankzij Dr. Dennett Norton.

Joel Kinnaman en Gary Oldman in Robocop

Ons verdict: Bijna 30 jaar na de eerste Robocop-klassieker van hebben MGM & Sony de rechten verworven om een reboot van de franchise te lanceren. Na de remake van Total Recall was dit misschien wel een keuze die voor de hand liggend was. Het project was ambitieus: veel footage, posters en side-stories werden op het internet gegooid in samenwerking met Yahoo! (lees meer hier) en het interesse van het publiek werd aangewakkerd. Spijtig genoeg hebben we in België tot mei moeten wachten voor deze eindelijk vertoond werd en het nieuwe is er zowat af (ongetwijfeld zijn vele fans deze reeds in Nederland gaan zien). Bovendien mis je niet echt iets: deze Robocop-make heeft een aardig verhaal, maar de klemtoon ligt voornamelijk op de actie en de special effects die zonder meer van hoge kwaliteit zijn. , en tonen hun vaste waarde, maar vond ik ronduit slecht voor deze rol (waar is Matthias Schoenaerts als je hem nodig hebt). Hij raakt de voetenzolen nog niet van de klassieke acteerprestatie door die zelfs nog geen cameo krijgt in deze remake.

Kortom, verwacht niets spannends, enkel volle bak actie in deze Robocop. Bekijk onderaan de clips Working, Private Property en Field Test:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “Robocop review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.