Franchise: Matthias Schoenaerts

Had Matthias Schoenaerts Batman kunnen vertolken in Zack Snyder’s DCEU?

In een opmerkelijk interview met The Hollywood Reporter heeft regisseur Zack Snyder, momenteel top of mind met zijn films Army of the Dead & Justice League, gezegd dat Vlaams acteertalent Matthias Schoenaerts (Rundskop, Red Sparrow, The Mustang, Kursk, The Danish Girl)  de rol van Batman kreeg aangeboden. De rol ging uiteindelijk naar Ben Affleck, omdat Schoenaerts geen oudere Batman wilde vertolken of er werd getwijfeld aan zijn capaciteiten als dertiger. Eveneens waren er discussies om de DC Cinematic Universe aan The Dark Knight-films te connecteren met Man of Steel. Joseph Gordon-Levitt, Robin in The Dark Knight Rises, zou dan later in Batman vs Superman verschijnen. Producer & regisseur Christopher Nolan wilde echter dat de films op zichzelf stonden, vandaar werd er overgegaan voor een andere Batman. Schoenaerts speelde onlangs voor de eerste keer zijn eerste comic book-rol in The Old Guard.

Lees verder Had Matthias Schoenaerts Batman kunnen vertolken in Zack Snyder’s DCEU?De prachtige muurschilderingen van acteur & graffiti artiest Matthias Schoenaerts

Lees verder De prachtige muurschilderingen van acteur & graffiti artiest Matthias Schoenaerts


Matthias Schoenaerts en Margot Robbie samen in Ruin

Heet van de naald! Indrukwekkend internationaal nieuws rond Matthias Schoenaerts: De Vlaamse acteur met internationale rollen in o.m. The Drop, Red Sparrow & The Danish Girl zal gaan samenwerken met niemand minder dan de Australische Margot Robbie (I Tonya, Once Upon a Time in Hollywood, Suicide Squad, Wolf of Wall Street). Regisseur Justin Kurzel (Assassin’s Creed, MacBeth) brengt het duo samen met de film Ruin,  een naoorlogse verhaal waarin een Holocaust-overlevende en een voormalige SS-kapitein op jacht gaan naar voormalige leden van de SS om ze te berechten na de Tweede Wereldoorlog. Er gaat ook de ronde dat Gal Gadot in gesprek was voor een rol, maar dat is tot op heden nog niet bevestigd. Wat vinden jullie van het feit dat Matthian Schoenaerts terug zijn Duitse helm opzet voor Hollywood?


Affaire met Harvey Weinstein eist topserie Matthias Schoenaerts op

Affaire met Harvey Weinstein eist topserie Matthias Schoenaerts op

Het seksuele intimidatieverhaal van Harvey Weinstein heeft ook een staartje gekregen in België. De topserie door David O. Russell met Robert De Niro, Al Pacino, Christopher Walken, Sean Penn & Matthias Schoenaerts waarover we een tijdje terug blogde is niet meer. Amazon schrapte het budget van 160 miljoen dollar waarvan reeds 40 miljoen dollar uitgegeven was, vanwege het schandaal rond Harvey Weinstein. Amazon Studios wil zich zo verweren tegen de beschuldigingen van The Weinstein Company nadat Roy Price, één van de machtige producenten bij Amazon Studios, door filmproducent Isa Hackett (Man in the High Castle) werd geschuldigd van dubbelzinnige en seksistische commentaren. Amazon-topbaas Jeff Bezos kreeg er op Twitter ook van langs door klokkenluidster Rose McGowan die beweert dat de topman op de hoogte was, maar niets deed om de verkrachting van haar door Harvey Weinstein aan het licht te brengen.Gaat Matthias Schoenaerts samenwerken met Logan regisseur?

Matthias Schoenaerts en Adele Exarchopoulos in Le Fidele Racer and the Jailbird

Deadline.com wist gisteren een bericht de ether in te sturen dat regisseur James Mangold een nieuw project heeft gevonden. De regisseur van Logan, 3:10 To Yuma & The Wolverine zou zijn zinnen hebben gezet op een remake van Maryland, de Frans-Belgische actiefilm van 2015 met Matthias Schoenaerts & Diane Kruger. Het is nog niet bevestigd of de cast terugkomt voor de nieuwe Disorder, maar hoe geweldig zou het zijn om Matthias Schoenaerts aan het werk te zien met de schrijver achter Sicario, Hell or High Water, Wind River & de Sicario-opvolger Soldado? Schoenaerts heeft weliswaar een drukke agenda voor de boeg met films die in post-productie zijn zoals Le Fidèle / The Racer and the Jailbird door Michaël R. Roskam, Radegund naast August Diehl, Our Souls at Night naast Robert Redford & Jane Fonda, Red Sparrow naast Jennifer Lawrence & Sound of Metal naast Dakota Johnson. Benieuwd of hij tijd kan maken voor dit project!


“Loft 2 in de maak? Waarom ben ik niet gecontacteerd?”

Matthias Schoenaerts is niet op de hoogte van vervolg op Loft

Er lijkt een kink in de kabel tussen de samenwerking Van Looy, De Bouw & Schoenaerts! Vlaanderen’s grootste acteur Matthias Schoenaerts reageert verontwaardigd over het nieuws dat Erik Van Looy van plan is een nieuwe Loft te maken zonder hem op voorhand te contacteren. De release date van oktober 2018 is volgens Schoenaerts niet mogelijk vanwege overboekingen in de agenda van de populaire acteur die bezig is aan een stevig internationaal carrièrepad. Hij heeft zonet de film Red Sparrow afgewerkt met Jennifer Lawrence, hij werkt aan een nieuwe film met Deense regisseur Thomas Vinkenberg (Jagten, Far from the Madding Crowd) en zijn manager gaf onlangs vrij dat hij een rol zal krijgen in Martin Scorsese’s nieuwste The General.

Lees verder “Loft 2 in de maak? Waarom ben ik niet gecontacteerd?”A Bigger Splash trailer met Matthias Schoenaerts

De cast van A Bigger Splash op een rij met Matthias Schoenaerts, Tilda Swinton, Dakota Johnson & Ralph Fiennes

Matthias Schoenaerts blijft maar met mooie namen samenwerken: in A Bigger Splash is het aan Schoenaerts om zich te bewijzen tegenover zwaargewichten zoals Ralph Fiennes & Tilda Swinton. En Dakota Johnson van Fifty Shades of Grey krijgt ook de kans om zich te wagen aan het niveau van onze Vlaamse trots. Italiaanse regisseur Luca Guadagnino haalt zijn eerste mooie internationale cast bij elkaar en mocht daarbij de selectie van het filmfestival in Venetië vervoegen. Geen Belgische release date tot op heden, maar toch een leuk resultaat dat ik jullie niet kan laten. Geniet van de internationale A Bigger Splash trailer met Matthias Schoenaerts!

Lees verder A Bigger Splash trailer met Matthias Schoenaerts


Far From the Madding Crowd trailer met Matthias Schoenaerts & Carey Mulligan

Matthias Schoenaerts & Carey Mulligan in Far From the Madding Crowd

Matthias Schoenaerts is stevig bezig: na zijn avontuur met Kate Winslet in A Little Chaos gaat hij een rol spelen in Far From the Madding Crowd naast Carey ‘The Great Gatsby‘ Mulligan. Robocop is duidelijk niets voor hem! Nee, Schoenaerts kiest er de Projecten uit, want deze verfilming gaat de uitdaging aan om de Engelse boekklassieker rond het realisme uit 1874 van schrijver Thomas Hardy naar het grote publiek te brengen. Het is wel niet de eerste keer dat dit verhaal over een vrouw die een boerderij erft en romantische gevoelens ontwikkeld een helder die voor haar werkt, wordt verfilmd: in de jaren ’60 werd het reeds verfilmd door regisseur John Schlesinger. Deze keer krijgen we Deense regisseur Thomas Vinterberg (Festen, Jagten) aan het werk en de cast wordt verder aangevuld door Juno Temple & Michael Sheen. Geniet van de eerste trailer van Far From the Madding Crowd.

Lees verder Far From the Madding Crowd trailer met Matthias Schoenaerts & Carey Mulligan

Kate Winslet & Matthias Schoenaerts in A Little Chaos trailer

Matthias Schoenaerts & Kate Winslet in A Little Chaos

Matthias Schoenaerts is aan een aardige internationale carrière bezig na films zoals De Rouille et d’Os, The Drop en Blood Ties. Als alles goed loopt, krijgen we in april deze A Little Chaos te zien in België, waarin hij naast Kate Winslet & Stanley Tucci in de regie van Alan Rickman te zien zal zijn als Franse adelman. A Little Chaos vertelt het verhaal over de prachtige tuinen van het paleis van Versailles door André de Notre. Matthias Schoenaerts in 17de eeuwse kostuums? Ga dat zien in deze A Little Chaos trailer met Matthias Schoenaerts & Kate Winslet.
Lees verder Kate Winslet & Matthias Schoenaerts in A Little Chaos trailer


Fotoreportage The Loft première Antwerpen

the_loft_2014_posterWoensdag 15 oktober was het dan eindelijk zo ver! De met veel toeters en bellen aangekondigde Amerikaanse remake van dé meest succesvolle Vlaamse film aller tijden, The Loft, werd eindelijk op het Vlaamse bioscooppubliek los gelaten. Enkele dagen eerder opende de prent weliswaar al het Film Fest Gent, maar dat was duidelijk maar een oefening for the real deal

 

 

Lees verder Fotoreportage The Loft première Antwerpen