Allied op Microsoft Store review

Allied posterAllied *** 1/2

Regie: Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump, Beowulf)

Met Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan, Matthew Goode, August Diehl, Charlotte Hope, Raffey Cassidy, Simon McBurney,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van Valkyrie & Revolutionary Road.

Het verhaal: 2 spionnen worden op elkaar verliefd tijdens een missie te Casablanca in 1942 midden van de Tweede Wereldoorlog.

Marion Cotillard & Brad Pitt in Allied

Ons verdict: Steven Knight heeft met Eastern Promises & Taboo aangetoond dat hij aardig wat kan schrijven. Zijn regisseerwerk moet wel nog wat verbeteren, vandaar dat hij voor Allied met niemand minder dan regisseur Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump) mocht samenwerken. Hij wist op zijn beurt Brad Pitt & Marion Cotillard te overtuigen om aan dit WOII-spionage project samen te werken.

De combinatie zat snor, maar de uitwerking stuitert daarentegen een beetje. Allied heeft een traag tempo in een elegante setting die volledig steunt op de acteerprestaties van Marion Cotillard & Brad Pitt. Weliswaar moet het onderdoen aan de suspense die het proclameerde te hebben in zijn talloze trailers, teasers, posters & interviews. Het verhaal is eerder een mooi aansluitend geheel dat aanvoelt zoals Revolutionary Road in een totaal andere context. Over de prestaties van het sterrenduo kan gediscussieerd worden, gezien zowel Cotillard als Pitt reeds ijzersterke prestaties neerlegde in het verleden met films zoals Fight Club, Se7en, Curious Case of Benjamin Button, De rouille et d’os of Inception. Op zich zijn ze samen goed gecast en acteren ze op automatische piloot.

Kortom, Allied is niet het beste werk van Robert Zemeckis & Steven Knight, maar goed. We hebben genoten van wat het te bieden had.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter