Review van The Curious Case of Benjamin Button

The Curious Case of Benjamin Button****

Regie: David Finch (Fight Club****, Se7en)

Met Brad Pitt, Cate Blanchett, Julia Ormond, Jason Flemyng, Taraji P. Henson, Elias Koteas,…

Speeltijd: 166′

Ga kijken als je hield van Big Fish**** en Forrest Gump****.

Het verhaal: Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt er een merkwaardige jongen geboren die zeer oud en verrimpeld lijkt. Zijn vader laat hem meteen achter nadat zijn vrouw bij de geboorte van het kind sterft. Een zwarte opvoedster van een bejaardenhuis vindt de kleine op een trap en besluit om hem op te voeden in het tehuis waar hij volgens haar thuis hoort. Naarmate de tijd vordert, blijkt de verstoten Benjamin niet te sterven zoals de dokters voorspelden maar eerder jonger te worden.

Ons verdict: “You can be mad as a mad dog at the way things went; you can swear and curse the fates – but when it comes to the end, you have to let go. “ Met deze quote blies The Curious Case of Benjamin Button mij volledig van mijn cinemastoel. Het liefdevol verhaal voltrokken met elementen van miserie, twijfel en pech geeft je als kijker een warm gevoel door zijn sprookjesachtig gehalte. De biografische beschrijving van het leven van deze merkwaardige man, die hard laat terugdenken aan Tim Burton’s Big Fish, raakt je op een licht existentiële manier waardoor de lengte van de film totaal niet stoort. Neem daarbij een prachtige wijze van verfilming, heerlijke quotes à la Forrest Gump, magnifieke locaties en een verbazende mooie Cate Blanchett / stralend jonge Brad Pitt en je krijgt een terecht Oscargenomineerde film van formaat.

Kortom, in a romantic mood of een tipping point in je leven? Dan is The Curious Case of Benjamin Button voer voor jou. Onderaan kan je het verbazende werk van het special effects team van deze film bekijken:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Review van The Curious Case of Benjamin Button”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter