The Imaginarium of Doctor Parnassus review

The Imaginarium of Doctor Parnassus***

Regie: Terry Gilliam (Monty Python and the Holy Grail, Twelve Monkeys, The Brothers Grimm)

Met Heath Ledger, Christopher Plummer, Lily Cole, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell, Verne Troyer,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van Big Fish & The Curious Case of Benjamin Button.

Het verhaal: Dr. Parnassus was ooit een gerenommeerde monnik die het eeuwige verhaal van het universum vertelde tot hij een gokspel met de Duivel begon. De Duivel schonk Parnassus onsterfelijkheid na het winnen van zijn eerste spel, maar 1000 jaar later blijkt de Duivel alles te winnen van Parnassus. Inmiddels zwerft hij met zijn dochter Valentina, zijn knecht Percy en de jongeman Anton rond in de straten van Londen met een verouderde magische kermisattractie. Ons verdict: The Imaginarium of Doctor Parnassus zal door het leven gaan als de laatste film waarin Heath Ledger te zien is (samen met de film die de meest ingewikkelde naam draagt om uit te spreken, maar dat is een ander paar mouwen). Op 22 januari 2008 liet de steracteur vanuit The Dark Knight het leven met alle gevolgen voor de films die hij destijds moest afwerken.

The Imaginarium of Doctor Parnassus werd hier slachtoffer van en dat zie je ook. Ondanks het feit dat een sterrencast een eerbetoon aan Ledger’s familie wilde geven, is het verhaal te rommelig. Ook de overgang van het personage van Heath Ledger (Tony) in de fantastiewereld van Dr. Parnassus wordt niet optimaal overgebracht door de invallende cast Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. Er is in mijn ogen teveel haast gemaakt om deze film af te werken en te weinig nagedacht over het personage Tony dat door 4 verschillende acteurs moest gespeeld geworden. Bovendien had de omgeving van het Imaginarium Heath Ledger beter gelegen qua acteerprestatie dan de echte wereld.

Is The Imaginarium of Doctor Parnassus slecht? Nee, hij doet terugdenken aan Big Fish en The Lovely Bones: een sprookjesachtige fantasiewereld waar alles creatief mogelijk is. Bovendien probeert het op een originele wijze traditioneel toneel en kermis te mixen met hedendaagse cinema. Tenslotte levert de hele cast met een uitmuntende Lily Cole formidabel werk.

Besluit: The Imaginarium of Doctor Parnassus is door omstandigheden een moeilijke film geworden maar bruist vol met originaliteit. Bekijk onderaan de trailer van The Imaginarium of Doctor Parnassus:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “The Imaginarium of Doctor Parnassus review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter