Alice in Wonderland 3D review

Alice in Wonderland 3D ***

Regie: Tim Burton (Sweeney Todd, Big Fish)

Met Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Michael Sheen, Alan Rickman,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Het verhaal: De 19-jarige Alice wordt door Lord Hamish onverwachts op een groot feest ten huwelijk gevraagd. Dit maakt haar onzeker, waardoor ze vlucht en wederom in een konijnenhol belandt. Alice herinnert zich weliswaar niets meer van Wonderland en ook de inwoners van Wonderland denken niet dat zij de juiste Alice is om ze te bevrijden uit de handen van de Rode Koningin.Ons verdict: Na bijna 60 jaar waagt Disney zich aan een remake van Alice in Wonderland. Een remake? Het is te zeggen: de crew heeft er voor geopteerd om een donkere mix tussen het originele verhaal Alice’s Adventures in Wonderland en vervolgverhaal Through the Looking-Glass, and What Alice Found There van Lewis Carroll te bereiken. Dit was misschien niet zo’n goed idee, want het verhaal is met momenten betrekkelijk saai te noemen. Vooral de structuur van het verhaal, de opvolging van de scènes en het plot laat te wensen over.

Toch is Alice in Wonderland een leuke film om in 3D te bekijken. MoviePulp nam deze gelegenheid om de nieuwe 3D-installatie te testen bij UGC Antwerpen en was aangenaam verrast. De beelden bieden heel wat mogelijkheden tot interactie met het publiek en dat maakt de ervaring heel aangenaam. De scènes zijn ook niet zo actievol waardoor de ogen goed kunnen volgen. Met de 3D-brilletjes is het ook volop genieten van de wondermooie special effects, art work, make-up en costume design van de film. Vooral The Mad Hatter springt uit het oog, mede door de uitstekende acteerprestatie van grootmeester Johnny Depp. Mia Wasikowska speelt een leuke Alice met het nodige zelfvertrouwen. Qua animatie heb ik hartelijk kunnen lachen met March Hare en Cheshire Cat. Heerlijk!

Besluit: Mijn mening is verdeeld over Tim Burton’s Alice in Wonderland. Het is geen must-see in de cinemazalen, maar de 3D-beleving is wel de eerste in jaren waarvan ik genoten heb. Geniet onderaan van de clip ‘The Mad Tea Party’ uit Alice in Wonderland:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

5 gedachten op “Alice in Wonderland 3D review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter