Franchise: The Dark Knight

Christopher Nolan steekt zijn neus niet in DC Comics Universe

nolan

Cinemagenie Christopher Nolan en zijn broer / screenwriter Jonathan Nolan hebben in een interview bekend gemaakt dat ze niets te maken zullen hebben met de toekomstige DC Comics films van Warner Bros. Met andere woorden, de bedenkers van The Dark Knight franchise en diegenen die de aanzet tot Justice League hebben gebracht met Man of Steel onttrekken zich volledig uit de DC Comics Cinematic Universe. Dit is een stevige dreun voor Warner Bros., Zack Snyder en DC Comics die gezien de concurrent van Marvel maar beter op hun hoede kunnen blijven. Laat staan de talloze fans van de Nolans die graag in het stripboekverfilmingsgenre de nodige ernst en finesse willen zien. Momenteel wordt er volop gefocust op INTERSTELLAR, de gewaagde nieuwe zet van Christopher Nolan die in november het licht zal zien in de Belgische bioscopen.Deze maand op Netflix België (september 2014)

Netflix logo

Het is eindelijk zo ver: Netflix is EINDELIJK verkrijgbaar in België en vandaar dat MoviePulp.be een nieuwe rubriek start die je alles over Netflix zal vertellen. The ins & outs, wat is er hot, wat moet je gezien hebben en waarom. We beginnen deze maand met een leuke selectie van Netflix klassiekers: House of Cards, Breaking Bad, Sherlock en The Dark Knight.
Lees verder Deze maand op Netflix België (september 2014)

TDK brengt meer dan 1 miljard dollar op

The Dark Knight mag misschien met zijn bescheiden award winst door de ‘high film society’ worden geminacht, de film van Christopher Nolan gaat toch de geschiedenis in als één van de meest winstgevende films aller tijden. Momenteel is het de vierde film in de geschiedenis die zoveel winst binnenrijft: alleen Titanic, Lord of the Rings 3 en Pirates of the Carrebean 2 deden nog beter. De winst komt neer op zo’n 533 miljoen dollar in de VS en 567 miljoen dollar wereldwijd ! Volledig terecht volgens de crew van MoviePulp.be, die deze film bestempelde als beste film van 2008.The Dark Knight scoort aan de kassa’s en op IMDB

the dark knight

The Dark Knight is nog geen 2 dagen uit in de States en toch verpulvert de langverwachte Batman-sequel nu reeds alle records. The Dark Knight bracht op de openingsdag alleen al meer dan 66 miljoen $ in het box office laatje. Hiermee laat hij Spiderman 3 achter zich en is TDK nu officiëel de best openende film aller tijden. Gezien de ongekende (online) hype, het record aantal bioscoopschermen en de jammerlijke dood van de betreurde Heath Ledger is dit echter nog niet zo verrassend. Wat veel straffer is: The Dark Knight heeft nu al de koppossitie verovert in de IMDb Top 250, een plaats die sinds mensenheugenis werd bezet door Coppola’s magnum opus, The Godfather. 23 juli (TDK release in België) lijkt opeens héél ver weg.