Meer over The Dark Knight (film of serie)

Christopher Nolan steekt zijn neus niet in DC Comics Universe

nolan

Cinemagenie Christopher Nolan en zijn broer / screenwriter Jonathan Nolan hebben in een interview bekend gemaakt dat ze niets te maken zullen hebben met de toekomstige DC Comics films van Warner Bros. Met andere woorden, de bedenkers van The Dark Knight franchise en diegenen die de aanzet tot Justice League hebben gebracht met Man of Steel onttrekken zich volledig uit de DC Comics Cinematic Universe. Dit is een stevige dreun voor Warner Bros., Zack Snyder en DC Comics die gezien de concurrent van Marvel maar beter op hun hoede kunnen blijven. Laat staan de talloze fans van de Nolans die graag in het stripboekverfilmingsgenre de nodige ernst en finesse willen zien. Momenteel wordt er volop gefocust op INTERSTELLAR, de gewaagde nieuwe zet van Christopher Nolan die in november het licht zal zien in de Belgische bioscopen.

Deze maand op Netflix België (september 2014)

Netflix logo

Het is eindelijk zo ver: Netflix is EINDELIJK verkrijgbaar in België en vandaar dat MoviePulp.be een nieuwe rubriek start die je alles over Netflix zal vertellen. The ins & outs, wat is er hot, wat moet je gezien hebben en waarom. We beginnen deze maand met een leuke selectie van Netflix klassiekers: House of Cards, Breaking Bad, Sherlock en The Dark Knight.
Lees verder Deze maand op Netflix België (september 2014)

TDK brengt meer dan 1 miljard dollar op

The Dark Knight mag misschien met zijn bescheiden award winst door de ‘high film society’ worden geminacht, de film van Christopher Nolan gaat toch de geschiedenis in als één van de meest winstgevende films aller tijden. Momenteel is het de vierde film in de geschiedenis die zoveel winst binnenrijft: alleen Titanic, Lord of the Rings 3 en Pirates of the Carrebean 2 deden nog beter. De winst komt neer op zo’n 533 miljoen dollar in de VS en 567 miljoen dollar wereldwijd ! Volledig terecht volgens de crew van MoviePulp.be, die deze film bestempelde als beste film van 2008.

The Dark Knight review

The Dark Knight posterThe Dark Knight*****

Regie: Christopher Nolan (Memento*****)

Met: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Eric Roberts

Speelduur: 150′

Ga kijken als je wil weten waarom de beste sequel sinds The Godfather Part II nu al een plaatsje verdient op onze MoviePulp Classics pagina.

Lees verder The Dark Knight review

The Dark Knight scoort aan de kassa’s en op IMDB

the dark knight

The Dark Knight is nog geen 2 dagen uit in de States en toch verpulvert de langverwachte Batman-sequel nu reeds alle records. The Dark Knight bracht op de openingsdag alleen al meer dan 66 miljoen $ in het box office laatje. Hiermee laat hij Spiderman 3 achter zich en is TDK nu officiëel de best openende film aller tijden. Gezien de ongekende (online) hype, het record aantal bioscoopschermen en de jammerlijke dood van de betreurde Heath Ledger is dit echter nog niet zo verrassend. Wat veel straffer is: The Dark Knight heeft nu al de koppossitie verovert in de IMDb Top 250, een plaats die sinds mensenheugenis werd bezet door Coppola’s magnum opus, The Godfather. 23 juli (TDK release in België) lijkt opeens héél ver weg.

The Dark Knight bootleg trailer

Ondanks de schamele beeldkwaliteit komt het haar op onze armen overeind na het bekijken van de bootleg trailer van The Dark Knight. Deze absolute must see komt op 6 augustus 2008 in de Belgische zalen. Can’t Wait!

Je kan de trailer nu ook in HD zien via deze link!!

Nieuwe The Dark Knight updates

The Joker of The Dark Knight

Er is weer in één keer veel te doen rond de nieuwe Batman film. Een tijdje geleden postte ik al een teaserfilmpje van The Dark Knight in I-Max als comment, maar ook een aantal viral marketing websites en een zalige foto van Heath Ledger als The Joker werden vrijgegeven. Lees verder Nieuwe The Dark Knight updates

Werkongeval op de set van The Dark Night

Joker’s doodrapport van Gotham City Police in The Dark KnightOp de set van de nieuwe Batman film The Dark Knight is een dode gevallen. Het slachtoffer is een lid van het special effects team die tijdens een oefensessie met de Thumbler tegen een boom crashte met een terreinwagen. Welk effect dit zal hebben op de productie van film is nog niet bekend, maar zulke tragische gebeurtenissen moeten we met rouw opnemen. De hoofdcast Christian Bale, Heath Ledger en Gary Oldman werd niet betrokken bij de crash. Jaarlijks sterven een klein aantal mensen op de filmset. Bekende personen die op deze manier vertrokken, zijn Brandon Lee, Elvis Presley en Chris Penn (broer van Sean Penn).

Anime film van Batman op komst?

Batman Anime Manga styleVolgens bepaalde bronnen zou Warner Bros. met het idee spelen om een Anime dvd à la The Animatrix***** samen te stellen voor Batman’s The Dark Knight. Bij de productie van ‘BattyMatrix’ (titel werd nog niet goedgekeurd) zou filmschrijver David Goyer (Blade****, Batman Begins****, Magneto) en stripschrijver Brian Azzarello betrokken worden. Het zesdelig verhaal zal zich afspelen tussen de gebeurtenissen van Batman Begins en The Dark Knight met verschillende personages vanuit beide films. Met deze nieuwe aanpak geeft Warner Bros. de indruk dat Japanse animefilm voor blockbusters (zie The Matrix Trilogy*****) winstgevend kan zijn. F*ckin’ awesome, man :-)

The Dark Knight Teaser Trailer

Poster van Batman’s The Dark Knight

Er waren al heel wat geruchten onderweg dat de makers van Batman’s The Dark Knight eind juli een teaser trailer gingen lanceren. Hij is eindelijk gearriveerd en MoviePulp post hem hiermee online samen met nog wat nieuwe footage. Bekijk ook onze Wallpapers, want deze zijn geüpdate met nieuwe wallpapers van Batman’s The Dark Knight.

Lees verder The Dark Knight Teaser Trailer