Meer over The Dark Knight Rises (film of serie)

Christopher Nolan steekt zijn neus niet in DC Comics Universe

nolan

Cinemagenie Christopher Nolan en zijn broer / screenwriter Jonathan Nolan hebben in een interview bekend gemaakt dat ze niets te maken zullen hebben met de toekomstige DC Comics films van Warner Bros. Met andere woorden, de bedenkers van The Dark Knight franchise en diegenen die de aanzet tot Justice League hebben gebracht met Man of Steel onttrekken zich volledig uit de DC Comics Cinematic Universe. Dit is een stevige dreun voor Warner Bros., Zack Snyder en DC Comics die gezien de concurrent van Marvel maar beter op hun hoede kunnen blijven. Laat staan de talloze fans van de Nolans die graag in het stripboekverfilmingsgenre de nodige ernst en finesse willen zien. Momenteel wordt er volop gefocust op INTERSTELLAR, de gewaagde nieuwe zet van Christopher Nolan die in november het licht zal zien in de Belgische bioscopen.

The Dark Knight Rises DVD review

The Dark Knight Rises ****

Regie: Christopher Nolan

Met: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman, Josh Stewart, Matthew Modine

Speelduur: 165′

De langverwachte conclusie van Nolan’s Batman-trilogie is eindelijk beschikbaar op DVD en Blu-ray!

Lees verder The Dark Knight Rises DVD review

Persbericht: The Dark Knight Rises Blu-ray breekt verkoopsrecord

The Dark Knight Rises breekt verkoopsrecord

Beste Blu-ray openingsweekend van 2012

 

 

Warner Home Video heeft afgelopen weekend met de release van The Dark Knight Rises voor een verkoopsrecord gezorgd in de Benelux. Nooit eerder dit jaar zijn in een openingsweekend zoveel Blu-rays doorverkocht. De afsluiter van de wereldwijd succesvolle Dark Knight trilogie was al een grote hit in de bioscoop en breekt nu ook een record op Blu-ray.

Lees verder Persbericht: The Dark Knight Rises Blu-ray breekt verkoopsrecord

Tumbler tijdens The Dark Knight Rises première in Metropolis Antwerpen

MoviePulp bij de onthulling van de Tumbler op de premièredag van The Dark Knight RisesMoviePulp was aanwezig op de premièredag van The Dark Knight Rises in Metropolis Antwerpen met daarbij de onthulling van de enige echte nieuwe BatMobiel, the Tumbler. Foto’s kan je onderaan bekijken. Lees verder Tumbler tijdens The Dark Knight Rises première in Metropolis Antwerpen

Premières van The Dark Knight Rises worden uitgesteld

Zoals de meeste onder jullie (die een beetje het nieuws volgen) weten, is de wereld in shock door een gruwelijk incident dat gebeurde in een cinema-complex in Aurora in de buurt van Denver gisteren. De psychotische filmfan James Holmes viel de cinemazaal binnen waar zijn favoriete film in première ging en schoot in het rond met 12 doden en 71 gewonden als gevolg. Sterker nog, hij maakte van de situatie een waar gebeurd verhaal met politie-achtervolgingen en een appartement vol boobytraps.

MoviePulp & Other Fiction wil als gespecialiseerde filmblog zijn steun betuigen aan de slachtoffers en eventuele copycats graag laten weten dat zulke zaken de wondere wereld van de film in gedrang brengen. Be a fan, but please, keep your feet on the ground and just enjoy the movie…

Spijtig genoeg hebben bepaalde landen zoals onder meer Frankrijk de premières van de hooggeanticipeerde film van Christopher Nolan uitgesteld voor onbepaalde duur. Persoonlijk geloven we bij MoviePulp dat wij filmfans het geduld moeten opbrengen om The Dark Knight Rises te bekijken als steunbetuigenis aan de slachtoffers in de VS. We steunen dan ook een eventuele beslissing van 20th Century Fox België om ook de première in België te verplaatsen.

The Dark Knight Rises review

The Dark Knight Rises ****

Regie: Christopher Nolan

Met: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman, Josh Stewart, Matthew Modine

Speelduur: 165′

De langverwachte conclusie van Nolan’s Batman-trilogie is eindelijk hier. Hoe episch is de heropstanding van de duistere ridder? Vanaf 25 juli 2012 in alle Belgische bioscopen.

 

Lees verder The Dark Knight Rises review

Finale trailers The Dark Knight Rises en Prometheus

Van met voorsprong dé twee grootste films van de zomer, zoniet het jaar, The Dark Knight Rises en Prometheus, werden afgelopen weekend de finale trailers vrijgegeven. Geniet ervan!

Lees verder Finale trailers The Dark Knight Rises en Prometheus

The Dark Knight Rises trailer

Hier is ie dan de full trailer van de film waar wij met z’n allen het meest naar uitkijken. The Dark Knight Rises oogt in één woord E-P-I-S-C-H! Naast vaste waarden als Christian Bale, Gary Oldman, Michael Caine en Morgan Freeman, breidde Christopher Nolan z’n imposante cast verder uit met Tom Hardy (Bane), Anne Hathaway ( Catwoman), Joseph Gordon-Levitt en Marion Cotillard. The Dark Knight Rises verschijnt op 25 juli in de Vlaamse zalen, en wij gaan NU in de rij staan.

Lees verder The Dark Knight Rises trailer

The Dark Knight Rises teaser trailer

In een aanstormend filmjaar dat bol staat van de ongelooflijk veelbelovende films steekt deze The Dark Knight Rises er toch met kop en schouders bovenuit. Zéér benieuwd of Christopher Nolan het onaards hoge niveau van de voorganger weet te evenaren? The Dark Knight Rises moet binnen exact een jaar in de zalen verschijnen.

Lees verder The Dark Knight Rises teaser trailer

Tom Hardy als Bane in Dark Knight Rises

De viral campagne machine draait weer op volle toeren voor het 3de deel van Christophe Nolan’s Batman trilogie. The Dark Knight ging van start met indrukwekkende foto’s van Heath Ledger als The Joker. Deze keer is Bane aan de beurt in The Dark Knight Rises, vertolkt door Tom Hardy (gekend van Inception):

Lees verder Tom Hardy als Bane in Dark Knight Rises

Batman 3 heeft een titel: The Dark Knight Rises

EINDELIJK komt er met mondjesmaat informatie vrij over de derde Batmanfilm van Christopher Nolan, de langverwachte opvolger van zowat de strafste blockbuster van de jaren ’00 zal The Dark Knight Rises gaan heten. Nolan liet ook al weten dat hij opnieuw met IMAX camera’s gaat werken, maar dat de film NIET in 3D zal opgenomen worden. Een moedige beslissing! Over het script (opnieuw geschreven door broer Jonathan Nolan en David S. Goyer) blijven de lippen echter stijf. Wel werd definitief bevestigd dat noch The Joker noch Harvey Dent zullen terugkeren. Ook The Riddler werd al uitgesloten als villain van dienst. Namen van slechteriken die nog de ronde doen zijn Catwoman en (de mij onbekende) Hugo Strange. Andere bekende personages zoals Bruce Wayne/Batman zelf (duh), Lucius Fox, Alfred en commissaris Gordon keren zeker terug in de gedaantes van Christian Bale, Morgan Freeman, Michael Caine en Gary Oldman. Wat er ook van zij, wij kijken nu al uit naar The Dark Knight Rises, die in de zomer van 2012 in de zalen verwachten wordt.

Lees verder Batman 3 heeft een titel: The Dark Knight Rises