MoviePulp

Review of Revolutionary Road

Revolutionary Road poster

Revolutionary Road poster

Revolutionary Road**

Regie: Sam Mendes (American Beauty, Jarhead , Road to Perdition)

Met Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon, David Harbour, Kathryn Hahn, …

Speeltijd:119′

Ga kijken als je hield van Cinderella Man**** en Road to Perdition***.

Het verhaal: Dit emotioneel verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten van de jaren ’50 (Revolutionary Road in Connecticut om 100% juist te zijn). Een avontuurlijk en fantasievol koppel ziet zich wegkwijnen in de maatschappij door het huisje-boompje-beestje syndroom van ieder ‘gelukkig’ Amerikaans koppel in die tijd. Om terug leven in de brouwerij te brengen, besluiten ze om naar Parijs te verhuizen om zo uit de dagelijkse sleur te geraken.

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in actie op de set van Revolutionary Road

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in actie op de set van Revolutionary Road

Ons verdict: In maart 2007 rapporteerde MoviePulp al over een comeback van het populaire Titanic filmkoppel DiCaprio en Winslet in een controversieel verhaal van Richard Yates. Onder het motto ‘laat ons zien wat voor vruchten de samenwerking DiCaprio-Winslet-Mendes heeft afgeworpen’ gingen we dapper naar de dichtsbijzijnde UGC-cinema. Spijtig genoeg was deze film voor zowel mij als mijn vrienden niet het koekje deeg dat we zochten. Het verhaal leek heel langdradig en kon in een notendop samengevat worden. De enscenering samen met de prachtige performance van zowel DiCaprio en Winslet zorgde ervoor dat we de zaal niet verlieten, maar toch boeide deze film me langs geen kanten. De controverse in het verhaal was verre van te bespeuren op het witte doek. Het kan een perfect verhaal zijn voor in een boek, maar voor cinema voldoet het weliswaar niet.

Besluit: Revolutionary Road is een mislukte poging om een sterk controversieel verhaal naar het witte doek te brengen. Onderaan kan je interviews bekijken van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio over de film:

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

3 commentaren

  • Stefaan on 1 maart 2009 at 22:22

    Wat ben ik blij dat ik vanuit mijn RSS-reader even heb doorgeklikt naar de website, anders had ik hier de mooie, nieuwe stijlvolle layout moeten missen!

  • Dax on 2 maart 2009 at 9:45

    Haha, glad you like it ! Jouw design ziet er thans ook strak uit, Stefaan.

  • Brothers review - MoviePulp & other fiction on 11 januari 2010 at 15:19

    […] Ga kijken als je hield van Revolutionary Road**. […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.