The Old Guard recensie op Netflix België

The Old Guard recensie op Netflix BelgiëThe Old Guard ***

Regie: Gina Prince-Bythewood (Beyond the Lights, Cloak & Dagger)

Met Charlize Theron, Matthias Schoenaerts, Chiwetel Ejiofor, KiKi Layne, Marwan Kenzari, Luca Marinelli, Harry Melling, Van Veronica Ngo,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Polar, Umbrella Academy, Birds of Prey & 6 Underground.

Het verhaal: Vrouwelijke strijder Andy leidt een geheim select gezelschap onsterfelijke huurlingen met de mysterieuze gave zichzelf te genezen. Al eeuwenlang beschermen zij de sterfelijke wereld terwijl ze onder de radar proberen te blijven. Wanneer dit team wordt ingehuurd om in Zuid-Soedan een groep ontvoerde schoolkinderen te redden, worden hun bijzondere gaven plotseling blootgesteld. Het is aan Andy en haar jongste rekruut Nile om de rest van het team te redden én te voorkomen dat anderen hun gaven willen reproduceren en misbruiken.

Matthias Schoenaerts in Old Guard Netfix recensie

Ons verdict: Skydance Media, het productiebedrijf achter Annihilation, Geostorm, Life, Jack Reacher: Never Go Back, Star Trek Beyond, Mission: Impossible – Rogue Nation, Terminator Genisys, Star Trek Into Darkness, World War Z, G.I. Joe: Retaliation, Jack Reacher, Mission: Impossible – Ghost Protocol & True Grit, gaat na het succesvolle 6 Underground opnieuw aan het werk voor Netflix om deze keer The Old Guard te brengen, een nieuwe actiefilm met comic book roots & Charlize Theron in de hoofdrol. Voor de Belgen onder ons is er mooi nieuws, want Belgische acteur & graffiti-magiër Matthias Schoenaerts speelt een beduidende bijrol in The Old Guard en hij doet niet onder tegenover zijn vorige grote Hollywood-rol in Red Sparrow.

Matthias Schoenaerts in Old Guard Netflix

The Old Guard onder regie van regisseuse Gina Prince-Bythewood is een entertainende (actie)film die perfect in het rijtje van 6 Underground past maar verder ondanks zijn diversiteit in casting & rolverdeling in de oneindigheid van de Netflix-bibliotheek zal verdwijnen. Daarvoor is The Old Guard te braafjes en weinig uitdagend voor de kijker. De hedendaagse high tech elementen zoals in Line of Duty & 6 Underground missen wat doorheen de hele film en in de actieshots wordt ook niet bepaald innovatief gewerkt met bvb. bodycams waardoor je minder in de strijd wordt gegooid door Theron & co. Sterker nog, The Old Guard wordt gepitcht door Netflix als een actiefilm, maar bevat heel wat meer dialoog dan een Extraction om het te vergelijken met het actiegenre op de streamingdienst. Regisseuse Gina Prince-Bythewood slaat de bal ook wat mis door de emoties van personages zoals Andy met haar nihilisme, Nile met haar naïviteit & Booker met zijn eenzaamheid niet verder uit te werken. Het geeft The Old Guard een beetje dezelfde perceptie als een Birds of Prey en Gina Prince-Bythewood hetzelfde lot als Cathy Yan. Tot slot vinden we het spijtig dat een controversiële scène van een kus tussen een moslim & katholieke man zo weinig aandacht zal krijgen, puur omdat het niet goed geknipt is.

Kortom, The Old Guard is geen Extraction en hier zat meer in voor een productie met een stevig budget & mooie namen zoals Theron, Ejiofor & Schoenaerts. Het zal weliswaar jouw vrijdagavond filmavond op Netflix niet verkwisten.

Charlize Theron in Old Guard Netfix recensie

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter