De Eenzaamheid van de Priemgetallen Blu-ray review

Priemgetallen cover BRDe Eenzaamheid van den Priemgetallen***1/2

regie: Saverio Costanzo

Met: Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher, Arianna Nastro, Aurora Ruffino, Luca Marinelli, Martina Albano

Speelduur: 114′

De beroemde boekverfilming is nu ook op Blu-ray verschenen via Excesso!

Het verhaal: Alice heeft als klein meisje een ingrijpend ongeluk meegemaakt, dat zijn sporen op haar lichaam heeft achtergelaten, Mattia heeft zijn tweelingzuster verloren. Als tieners ontmoeten Mattia en Alice elkaar op school, herkennen elkaars pijn en sluiten vriendschap. Maar dan vertrekt Mattia naar het buitenland en hij en Alice verliezen elkaar uit het oog. Wanneer zij elkaar jaren later weer terug zien, doen beiden een onthullende bekentenis…

priemgetallen still 1

Ons verdict: Net als het beroemde boek van auteur Paolo Giordano is de verfilming van cineast Saverio Costanzo de ultieme uitbeelding van absolute eenzaamheid. Door de vaak warrige vertelstijl, en uiteraard mede door de sterke acteerprestaties van onder andere Isabella Rossellini, zit je als kijker mee met de personages op het dwaalspoor der tragiek dat het leven soms toch kan zijn. De regie is verder strak, met enkele mooie kaders en geslaagde onderhuidse drama. Hoewel het niet overal even vlot gaat en een prent als De Eenzaamheid van de Priemgetallen (ofte La solitudine dei numeri primi) vooral cinefiele kijkers zal bekoren/aanspreken, is dit toch een film die we aan iedereen willen aanraden. Al wat was het maar om de ijzersterke acteerprestaties van de talentvolle cast te zien. Kortom, warm aanbevolen als je hield van het boek of als je sterke wereldcinema wel kan pruimen.

De Blu-ray: Het Full HD 2.35:1-beeld oogt prima qua scherpte en heeft een voldoende detail. De kleuren ogen vaak warm, met een natuurlijke aanblik. De Italiaans DTS-HD 5.1-track klinkt natuurlijk, met zuivere en netjes verstaanbare dialogen. De geluidstrack is verder vrij van ruis, drop-outs en andere geluidsgebonden onvolmaaktheden. We zetten voor u ook even de extra features op een rij:

  • Backstage (28 min.)
  • Theater
  • Cartoon
  • Deleted scene
  • Prime item

De trailer hebben we uiteraard ook in de aanbieding:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter