Das Leben der Anderen Blu-ray review

Deas Leben Der Anderen BR coverDas Leben der Anderen****

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck

Met: Martina Gedeck, Ulrich Mühe, Sebastian Koch

Speelduur: 132′

Deze Oscarwinnaar voor de Beste Buitenlandse Film (2007) is nu op Blu-ray!

Het verhaal: Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost-Duitse geheimepolitie: de Stasi. Haar doel: alles te weten komen.De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland, zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en opvattingen zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler, alias HGW XX/7, opdracht de twee te schaduwen. Boven hun appartement, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit aan de staat te behouden…

das leben der anderen still

Ons verdict: Das Leben der Anderen (ofte The Life of Others) is een onvergetelijke Duitse film. Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck weeft met oog voor detail en strakke hand een ingetogen en genuanceerde spionagefilm, die ondanks dat deze nergens bol staat van de actie of sensatie vaak angstaanjagend en zelfs intens spannend is. Het verhaal wordt dan ook inventief uit de doeken gedaan en veel onderhuidse emotie zit verborgen in de diverse lagen van het scenario. Eénmaal je met alles mee bent dan laat deze Das Leben der Anderen je niet meer los. Het acteerwerk is zoals verwacht uitstekend, met op kop de briljante doch helaas overleden Ulrich Mühe. Let ook op Sebastian Koch uit onder andere Paul Verhoeven’s Zwartboek! Dat Das Leben der Anderen bij zijn release in 2006 her en der geprezen werd zal weinig mensen verwonderen, maar de film viel ook de ultieme eer te beurt en werd bekroond met de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film in 2007. Kortom, een meesterwerk dat u gezien moet hebben!

De Blu-ray: Zowel de beeld- (Full HD 1080p 2.35:1), als de geluidstransfer (o.a. Duits DTS-HD 5.1) stellen niet teleur, met een mooie weergave van contrast, scherpte en heldere, ruisloze dialogen en warm klinkende filmmuziek. Extra features zijn helaas geen prioriteit meer voor de distributeurs. Zelfs niet op Blu-ray. Een gemiste kans, want dit tilt dergelijke releases nog steeds de hoogte in.

Bekijk hieronder de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter