A Hidden Life recensie

A Hidden Life recensieA Hidden Life ** 1/2

Regie: Terrence Malick (The Thin Red Line, Badlands)

Met August Diehl, Valerie Pachner, Maria Simon, Matthias Schoenaerts, Bruno Ganz, Michael Nyqvist, Karl Markovics, Franz Rogowski,…

Speeltijd: 172′

Ga kijken als je hield van Silence & Kursk.

Het verhaal: A Hidden Life is gebaseerd op echte gebeurtenissen en vertelt het verhaal van een onbezonnen held, Franz Jägerstätter, een Oostenrijker die tijdens de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de Nazi’s te vechten.

xxxxx

Ons verdict: Dat regisseur Terrence Malick je uitdaagt als filmcriticus om veel te schrijven over zijn films is een feit en ook deze keer zal zijn nieuwste A Hidden Life hier niet aan ontsnappen. Er valt immers veel te zeggen over de nieuwe oorlogsfilm met een schitterende August Diehl in zijn eerste noemenswaardige (internationale) hoofdrol.

August Diehl in A Hidden Life recensie

A Hidden Life getuigt van vakmanschap als je kijkt naar de manier waarop de regisseur van The Thin Red Line autenticiteit & ambracht brengt in deze langspeelfilm. Zelfs de Europese cast met August Diehl aan kop, maar ook namen zoals Valerie Pachner, Maria Simon, Matthias Schoenaerts, Bruno Ganz & Michael Nyqvist levert kunde af. In combinatie van de mooie landschappen van Oberndorf in Oostenrijk kan je sowieso al 3 uur blind staren naar het bioscoopscherm zonder je enigszins te vervelen. Maar het is toch niet voldoende en dat heeft vooral te maken met het sober verhaal dat misschien noties zoals schaamte, pesterij, godsdienst als een wapen & verstoting in de maatschappij handhaaft maar ons doorheen zijn 3 acts van plattelandsleven, oorlog & wanhoop weinig weet te bekoren. Zeker gezien het toch wel zwaar (nihilistische) einde dat ons liet terugdenk aan Kursk. En voor de gastrol van Matthias Schoenaerts moet je het ook niet doen, want de Antwerpenaar komt letterlijk 5 minuten in beeld na 1u15 film. Wat een verloren kans! Desalniettemin is A Hidden Life een film die er mag zijn, want qua opbouw en structuur laat het zeer hard terugdenken aan Martin Scorsese’s Silence, maar niet per se één die je in de bioscoop hoeft te zien.

Kortom, met A Hidden Life kan Terrence Malick solliciteren bij Jean-Paul Sartre, maar voor ons was dit niet entertainend genoeg met zijn bijbelse speelduur van bijna 3 uur.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter