Martin Scorsese’s Silence review

Martin Scorsese's Silence posterSilence **** 1/2

Regie: Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street, Shutter Island, The Departed)

Met Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Issei Ogata, Yoshi Oida, Yôsuke Kubozuka, Shin’ya Tsukamoto, Ciarán Hinds,…

Speeltijd: 161′

Ga kijken als je hield van The Revenant.

Het verhaal: We volgen de lijdensweg van 2 verdwaalde jezuïeten in het 17de eeuwse Japan die op zoek zijn naar hun gegijzelde en gemartelde katholieke mentor Father Ferreira.

Andrew Garfield in Silence

Ons verdict: Als het western-genre terug in is in New York & Los Angeles, dan lijkt het wel dat verhalen rond mensen met een lijdensweg een andere trend is. Regisseur Alejandro G. Iñárritu deed het succesvol met The Revenant, Martin Koolhoven volgde met Brimstone en Martin Scorsese doet het met Silence in een post-modern epos rond de vergeten tijden van de jezuïeten. Bijna 30 jaar na The Last Temptation of Christ mag de legendarische regisseur Martin Scorsese zijn schade goedmaken bij het Vaticaan en voor de kenners is Silence smullen, gezien dit de 3de keer is dat Martin Scorsese samenwerkt met schrijver Jay Cocks na Gangs of New York & The Age of Innocence.

Shin'ya Tsukamoto in Martin Scorsese's Silence

Silence heeft de trademark van een ware Scorsese-film: epische beelden met prachtige landschappen volgen elkaar minuut per minuut op met straffe acteerprestaties van Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Yoshi Oida, Shin’ya Tsukamoto, Tadanobu Asano & Issei Ogata. Maar de overmatige speelduur maakt het uitdagend om dit historisch epos vol gruwel, marteling en geweld vlot uit te kijken. De leiddraad is vanaf de eerste minuut bekend, maar Scorsese zal je erom laten zweten zonder je echter te doen verlichten. Silence laat de kijker dan ook in stilte achter en dat is net het magistrale aan de film, want waar is God in dit hele gebeuren?

Besluit: Silence is dus een Hollywood-film met een grote C. Zonder meer één van de films van het jaar hoewel we er net iets meer van hadden verwacht. The Revenant legt spijtig genoeg de lat hoog voor nieuwkomers in het genre.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter