Line of Duty filmrecensie

Line of Duty recensieLine of Duty *** 1/2

Regie: Steven C. Miller (Escape Plan 2: Hades)

Met Aaron Eckhart, Courtney Eaton, Giancarlo Esposito, Dina Meyer, Jessica Lu, David Shae,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Coffee & Kareem & Bright.

Het verhaal: Politieagent Frank Penny schiet per ongeluk een kidnapper dood tijdens een poging hem te arresteren. Het slachtoffer van de ontvoering is de 11-jarige dochter van de politiechef en Frank zet alles op het spel om zijn eer te herstellen en haar te redden. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door de jonge journaliste Ava Brooks. Zij volgt Frank op de voet en zendt alles live uit op haar nieuwskanaal. Als de broer van de ontvoerder opduikt, moeten Frank en Ava niet alleen het meisje zien te vinden maar er zelf ook levend uit zien te komen. Terwijl de stad toekijkt, begint het bijzondere duo aan een race tegen de klok.

Courtney Eaton & Aaron Eckhart in Line of Duty recensie

Ons verdict: De Belgische cinema maakt zich op voor een grote dag! We kunnen terug naar de Belgische bioscopen vanaf woensdag 1 juli 2020 en buiten gevestigde waarden in 2020 zoals Bad Boys for Life, Bloodshot, Parasite, The Hunt & Jumbo krijgen we ook nieuwe films zoals deze Line of Duty die ons aardig verraste bij de herstart van filmjaar 2020…

Ben McKenzie in Line of Duty filmrecensie

Line of Duty door regisseur Steven C. Miller brengt een nieuwe kijk op zogenaamde buddy cop-genre waarin o.m. Lethal Weapon de eerste stappen zette. Het barst van de hedendaagse tinten met thema’s zoals streaming media, live reporting & social media die trending topics zijn in de langspeelfilm. In heel wat opzichten liet het ons dan ook terugdenken aan Coffee & Kareem & Bright op Netflix die ook een frisse kijk op het genre brachten een tijdje terug. Bovendien krijgen we een mooi kat- & muisspel tussen Dark Knight-acteur Aaron Eckhart & Gotham-ster Ben McKenzie en ook de dynamiek tussen Australisch model Courtney Earon & Eckhart zit goed vanaf de eerste minuten. De soms wat scheve editing in het begin & het middenstuk nemen we erbij, want de makers vatten de boel samen in een uitstekende ontknoping die aanvoelt als een ware catharsis met de rollercoaster aan omstandigheden waar agent Frank Penny & blogster Ava Brooks doorheen gaan.

Kortom, Line of Duty is een originele & hedendaagse interpretatie van de buddy cop-films. De moeite om te bekijken in Belgische bioscopen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter