Ed Helms en Terrence Little Gardenhigh in Coffee and Kareem Netflix recensie

Coffee and Kareem recensie op Netflix België

Coffee & Kareem Netflix recensieCoffee & Kareem *** 1/2

Regie: Michael Dowse (Stuber)

Met  Ed Helms, Terrence Little Gardenhigh, Taraji P. Henson, Betty Gilpin, David Alan Grier, Chance Hurstfield, Samantha Cole ,…

Speeltijd: 88′

Ga kijken als je hield van Spenser Confidential & 21 Jump Street.

Het verhaal: De 12-jarige Kareem Manning huurt een crimineel in om zijn moeders nieuwe vriendje – politieagent James Coffee – bang te maken, maar het werkt averechts, waardoor Coffee & Kareem samenwerken om zichzelf te redden van de meest meedogenloze drugsbaron van Detroit.

Coffee & Kareem Netflix recensie

Ons verdict: Bij Netflix denken ze vaak van in buy 1, get 1 free zo te zien. Na Spenser Confidential plaatst Netflix vandaag opnieuw een buddy cop-film op zijn streamingdienst onder de naam Coffee and Kareem  met Ed Helms, Taraji P. Henson & Betty Gilpin. De heerlijke posters vol metafictie konden we al pruimen een tijdje terug, benieuwd hoe het op kan tegenover de grote concurrentie in dit genre zoals 21 Jump Street, Central Intelligence & Lethal Weapon

Ed Helms, Terrence Little Gardenhigh, Taraji P. Henson in Coffee & Kareem Netflix recensie

Maar ondanks de grotere mojo van Spenser Confidential met namen zoals t Mark Wahlberg & Winston Duke is Coffee and Kareem een betere film. Sterker nog, ik geloof dat Coffee & Kareem de beste prestatie van acteur Ed Helms is na de originele Hangover-film en dat heeft het grotendeels te danken aan de unieke tweestrijd met debutant Terrence Little Gardenhigh. Hilarische oneliners slingeren je dan ook rond het hoofd (cfr. carbs vs. keto-jokes) met de altijd grappige Taraji P. Henson die nogmaals de puntjes op de i zet gedurende de hele film (ondanks het feit dat we vonden dat ze wat weinig screentime kreeg in Coffee & Kareem. De hele gebeurtenis in Coffee & Kareem komt over the top tot een einde zoals verwacht, maar de vele verwijzingen naar actiefilms zoals Cobra, Rambo & meer maakte het dat Coffee & Kareem één van de betere hedendaagse buddy cop-film is.

Besluit: Coffee & Kareem is beter dan Spenser Confidential vanwege de combinatie tussen Ed Helms & nieuwkomer Terrence Little Gardenhigh. Opnieuw  bedankt aan Netflix voor deze ideale vrijdagavondfilm!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter