Hidden Figures recensie

Hidden Figures posterHidden Figures ****

Regie: Theodore Melfi (St. Vincent)

Met Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Jim Parsons, Mahershala Ali, Kirsten Dunst, Aldis Hodge,…

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van The Butler.

Het verhaal: Katherine G. Johnson, Mary Jackson & Dorothy Vaughan. 3 uitzonderlijke zwarte vrouwen die in de jaren ’60 bijdragen tot de succesvolle pogingen van NASA om een Amerikaan in de ruimte te brengen.

De cast van Hidden Figures

Ons verdict: Hidden Figures wist hond & kat te verbazen door in zijn eerste week Star Wars’ Rogue One te verslaan aan de Amerikaanse box office. Met het opkomende Oscar-seizoen wist Hidden Figures bovendien 3 Oscar-nominaties op te strijken voor o.m. Beste vrouwelijke bijrol, Beste film & Beste script. Samen met Moonlight & Fences wist het zo de teleurstelling van het zwarte volk na de Oscars 2016 in de kiem te smoren.

Hidden Figures is niet de zoveelste cliché-film rond minderheden in de Amerikaanse geschiedenis zoals The Birth of a Nation. Het is eerder een warme film met een vervullende cinematografie, geweldige acteerprestaties van gekleurde castleden zoals Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Mahershala Ali en een inspiratie voor vele jongeren die proberen het ongekende te verwezenlijken. Fans van Hip Hop- & R’n’B-legende Pharrell Williams zullen ook genieten van de geweldige soundtrack van Hidden Figures. Hidden Figures kan met deze prestaties al de verrassing van 20th Century Fox voor 2017 genoemd worden samen met blijkbaar Why Him? die het best aardig doet aan de Belgische box office. Maar is Hidden Figures een klassieker? Dat niet. Daarvoor is de structuur, de opbouw en het tempo van de film net iets te gemütlich.

Kortom, Hidden Figures mogen we de verrassing van 2017 voor 20th Century Fox noemen, een stuk beter dan die andere verrassing Why Him?, maar het is geen klassieker zoals La La Land.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter