La La Land recensie

La La Land posterLa La Land *****

Regie: Damien Chazelle (Whiplash)

Met Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, John Legend, Terry Walters, Rosemarie DeWitt,…

Speeltijd: 128′

Ga kijken als je hield van Nine.

Het verhaal: De jazz-pianist Sebastian leert de aspirant-actrice Mia kennen in de file onderweg naar The City of Los Angeles.

Ryan Gosling & Emma Stone in La La Land

Ons verdict: Emma Stone wist de koning van screwball comedies een tijdje terug te overtuigen van maar liefst 2 romantische films (Irrational Man & Magic in the Moonlight), maar Whiplash-regisseur Damien Chazelle deed er nog een schepje bovenop door Stone voor de 3de keer samen te casten met Ryan ‘Hey Girl’ Gosling. Een perfecte combo, zo blijkt uit de recente Golden Globe-winst, maar voor de 3de keer na Gangster Squad & Crazy, Stupid, Love? En bovendien een musical? Hoe kan zo’n film nu prijzen winnen?

Heel simpel, La La Land is GE-WEL-DIG! De eerste geslaagde musical in jaren heeft een eigenzinnig tempo die je na enkele minuten kijken volledig in zijn trance brengt. De zang & dans wordt zoals nooit gezien gecombineerd en de hoofdcast overtuigt van de eerste minuut. Bovendien is La La Land één van de enige films in de filmgeschiedenis die romantiek en liefde visueel tot leven laat komen. Verbluffend! De talloze verwijzingen naar historische musicals zoals Singin’ in the Rain, Grease & The Wizard of Oz zullen je ten slotte gezellig bezighouden na de film.

Kortom, La La Land is de beste musical die we hebben gezien in ons leven. Regisseur Damien Chazelle verbaast ons na Whiplash wederom van zijn kwaliteiten. Maak tijd voor de liefde van je leven om deze samen te zien op een love seat in de bioscoop.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter