Gangster Squad review

gangster squad posterGangster Squad ****

Regie: Ruben Fleischer (Zombieland)

Met: Josh Brolin, Ryan Gosling, Emma Stone, Sean Penn, Giovanni Ribisi, Robert Patrick, Michael Pena, Anthony Mackie, Nick Nolte, Holt McCannaly, Sullivan Stapleton, Mireille Enos

Speelduur: 110′

Ga kijken als je houdt van rechttoe-rechtaan actiethrillers en de sfeer van The Untouchables, L.A. Confidential en Mulholland Falls.

Het verhaal: Los Angeles, 1949. De meedogenloze gangster Mickey Cohen houdt de stad in zijn greep. Politie-sergeant O’Mara verzamelt een aantal gelijkdenkende flikken en gaat de strijd aan met Cohen en zijn bende, zonder daarbij rekening te houden met de wet.

Giovanni Ribisi, Josh Brolin, Ryan Gosling, Anthony Mackie, Michael Pena en Robert Patrick in Gangster Squad

Ons verdict: Wie net als wij -initieel- hoopte op een rijkgelaagde instant-klassieker van het kaliber L.A. Confidential of Chinatown is er aan voor de moeite. Gangster Squad mist de finesse en subtiliteit van voornoemde onvergetelijke brokken cinema die zich afspelen in het Los Angeles van vlak na WOII, wellicht de meest tot de verbeelding sprekende setting voor een film van de 20ste eeuw. Wat je wel krijgt, is een rechttoe-rechtaan actiethriller die simpel samen te vatten valt als de goeien knallen de slechten af (en vice versa). Gelukkig zijn de vele actiescènes krachtig en vinnig genoeg in beeld gezet om te oppervlakkigheid van het scenario, en de beperkte karaktertekening te maskeren. Van de pleiade aan sterren die op de affiche staan, krijgt eigenlijk enkel Josh Brolin de kans een held van vlees en bloed neer te zetten. De rest van de personages zijn eerder comic book achtige karikaturen van het genre. Met op kop Sean Penn die met zijn over-the-top visie op Mickey Cohen thuishoort in een klucht als Dick Tracy. Emma Stone is dan weer de femme fatale van dienst, de vleesgeworden Jessica Rabbit. Ryan Gosling doet weinig moeite en rekent op zijn natuurlijke charme om de playboy van de bende te vertolken. Robert Patrick is de oude revolverheld, Nick Nolte de onwrikbare politiecommisaris, enzoverder. Gangster Squad is niet of minder dan een guilty pleasure, een stadswestern vol sappig cartoongeweld, prachtige production design en heerlijke kostuums. Geef deze film een kans op het witte doek. Je zal je vast en zeker niet vervelen.

Bekijk alvast de trailer van Gangster Squad.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Gangster Squad review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter